Premierul Victor Ponta a incercat joi sa lase impresia ca mitingul de la Mioveni, unde cateva mii de oameni cer constructia autostrazii Sibiu-Pitesti, nu este indreptat impotriva Guvernului, ci a companiei Dacia Renault.

Victor PontaFoto: AGERPRES

"Daca o mai tin in mitinguri o sa se mute productia in Maroc", a declarat primul ministru, adaugand ca stie care este nivelul de salarizare la Mioveni.

Aceste declaratii vin in conditiile in care conducerea companiei Dacia Renalut a cerut de nenumarate ori realizarea autostrazii Sibiu - Pitesti iar mitingul de joi nu este indreptat impotriva patronatului, ci a guvernului.

De notat ca reprezentanti ai conducerii Dacia au avertizat in repetate randuri ca lipsa autostrazii Sibiu - Pitesti reprezinta o pierdere de competitivitate pentru companie, care ar putea sa nu mai primeasca viitoare proiecte auto din partea Renault Franta. In plus, compania a avertizat ca s-ar putea decide delocalizarea productiei de modele auto si motoare din cauza costurilor suplimentare de transport.

Victor Ponta a sugerat insa ca Dacia a fost "foarte aproape iarna trecuta" de o delocalizare a productiei si a facut apel la angajati sa fie "intotdeauna rezonabili".

"Nu uitati ca Dacia are o varianta si eu nu vreau sa ii vad din cauza grevelor si sindicatelor ca se muta in alta parte. Haideti sa fim toti rationali si o sa fie bine", a mai spus Victor Ponta.

De notat ca muncitorii de la Mioveni au scandat "Jos Ponta" dar si "Jos Iohannis".