Zece raniti din Ucraina vor fi tratati in spitale militare din Romania, intre care cel din Bucuresti, imediat ce se vor rezolva pe cale diplomatica toate formalitatile pentru aducerea acestora in tara, a declarat, miercuri, la Galati, ministrul Apararii, Mircea Dusa. Ministrul Mircea Dusa a afirmat ca mai multi medici romani au mers la Kiev, in Ucraina, pentru trierea ranitilor, iar zece dintre acestia vor fi adusi si tratati in spitale militare din Romania, transmite Mediafax.

"Au fost medicii militari la Kiev, au facut trierea pacientilor, sigur ca urmeaza ca pe cale diplomatica sa rezolvam problemele actelor de identitate ale ranitilor pe care urmeaza sa-i aducem in Romania. Am inteles ca zece persoane au fost pregatite pentru a fi aduse si tratate in Spitalul Militar din Bucuresti si in alte spitale militare din tara. Probabil ca imediat ce se termina aceste formalitati vom organiza aducerea lor in tara si repartizarea pe spitalele unde vor fi tratati", a spus Mircea Dusa.

Intrebat daca este vorba despre raniti civili sau militari, ministrul a raspuns: "Sunt zece persoane ranite".

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, si seful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciuca, au participat, miercuri, la Poligonul Smardan din judetul Galati, la evaluarea exercitiului de alertare desfasurat la nivelul Comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica" din Buzau si al structurilor subordonate din garnizoanele Focsani, Galati si Braila.

Mircea Dusa a inspectat tehnica militara si a asistat la cateva manevre executate de militari, declarandu-se multumit de capacitatea operativa a militarilor Diviziei 2 si a felului in care acestia s-au comportat la exercitiul de alertare.

"Sunt foarte multumit de capacitatea operativa a militarilor de la Divizia 2 si a felului in care s-au comportat la acest exercitiu. Prezenta militarilor in unitate a fost de suta la suta, de asemenea mijloacele tehnice pe care le-am planificat sa le dislocam in poligon au ajuns in poligon la orele stabilite si in baremele aprobate de catre Statul Major General si vreau sa precizez ca nu am avut niciun incident pe timpul deplasarii si nici tehnica care sa ramana in pana din cauza unor defectiuni. Mai e tehnica in miscare, cea pe care o transportam pe calea ferata, ajunsa deja la Sendreni la gara si va fi descarcata si se va deplasa in poligon", a spus Mircea Dusa.

Exercitiul de alertare a militarilor Diviziei 2 se va incheia miercuri seara, iar o parte dintre militari vor ramane la Poligonul Smardan pentru a participa la exercitiul multinational "Wind Spring 15", care se va desfasura in perioada 16 - 30 aprilie, in poligonul Smardan si la Centrul Administrativ Aerian "Mihail Kogalniceanu", din judetul Constanta.