Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza ca, in cursul zilei de 14 aprilie 2015, alti 4 cetateni romani si 2 membri de familie au fost evacuati din Yemen.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cetatenii romani au fost evacuati din Yemen, catre Khartoum (Sudan), cu un avion al Organizatiei Internationale pentru Migratie, arata un comunciat de presa al MAE.

MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice romane la Khartoum, Cairo si Abu Dhabi, a mentinut legatura permanenta cu autoritatile din zona, cu grupul cetatenilor romani, cu Organizatia Internationala pentru Migratie si a monitorizat intreaga deplasare a acestora pe traseul Yemen (Sana'a)- Khartoum.

Cetatenii romani au fost asistati de catre Organizatia Internationala pentru Migratie pentru indeplinirea formalitatilor de imbarcare la aeronava.

"Seful misiunii diplomatice de la Khartoum i-a preluat pe cetatenii romani si membrii de familie, asigurandu-le in continuare asistenta si protectia consulara in vederea repatrierii¬, arata sursa citata.

MAE mentioneaza ca, pana in prezent, numarul persoanelor evacuate si repatriate din Yemen este de 39 de cetateni romani si 6 membri de familie.

Evacuarile au fost posibile datorita eforturilor conjugate ale Celulei de Criza activate de catre ministrul afacerilor externe si ale misiunilor diplomatice romane de la Khartoum, Cairo si Abu Dhabi, mai mentioneaza MAE.

MAE continua eforturile de evacuare in siguranta a cetatenilor romani aflati in Yemen si ramane in legatura permanenta atat cu acestia, cat si cu toate autoritatile competente din regiune.