Lumina Sfanta de la Ierusalim a fost adusa la Bucuresti, de catre delagatia Patriarhiei Romane, pentru al saptelea an consecutiv, urmand sa fie impartita in toata tara credinciosilor care vor fi prezenti in biserici la slujba de Inviere. Delegatia Patriarhiei Romane a ajuns pe Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni, in jurul orei 20:00, cu o intarziere de aproximativ o ora, din cauza ca a decolat tarziu de la Ierusalim, dat fiind numarul mare de delegatii care au mers sambata sa ia lumina de la Mormantul Sfant, anunta Mediafax.

La Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni au asteptat reprezentanti ai eparhiilor sa ia Lumina Sfanta pentru a o imparti credinciosilor la slujba de Inviere.

Lumina Sfanta de la Ierusalim va fi dusa de la Aeroportul "Henri Coanda", cu avioane de mici dimensiuni, si la Bacau, Iasi, Suceava, Sibiu, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare si Timisoara, pentru clerul si credinciosii ortodocsi din aceste zone.

Delegatia Patriarhiei Romane la Ierusalim a fost condusa de PS Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor. Episcopul vicar a spus, la aeroport, ca "Lumina Sfanta a coborat la ora 14.15 si a fost impartita credinciosilor de Patriarhul Teofil al Treilea al Ierusalimului si toata Palestina".

Vineri seara delegatia Bisericii Ortodoxe Romane a fost primita la sediul Patriarhiei Ierusalimului de catre Preafericitul Teofil al Treilea, care a amintit, in cuvantul sau, de prezenta bisericii romanesti, alaturi de alte biserici surori in aceste zile la Ierusalim, a spus PS Timotei Prahoveanul.

El a precizat ca s-a intalnit la Ierusalim cu romani din toate colturile lumii si s-au rugat impreuna.

"Ne-am bucurat sa intalnim la Ierusalim, pe langa romani din tara, romani veniti de la mare departare, din America, Germania, Italia, Olanda si alte locuri. S-au rugat cu noi si am rostit impreuna 'Hristos a Inviat!', care s-a auzit astazi in preajma Bisercii Invierii si a Sfantului Mormant, in multe limbi ale pamantului. Ii multumim lui Dumnezeu pentru acasta binecuvantare si il rugam sa ne lumineze cu lumina sa cea sfanta viata si lucrarea poporului roman. Va dorim sarbatori cu bucurie, sa petreceti in lumina, pace si binecuvantare. Hristos a Inviat", a spus Timotei Prahoveanul.

Patriarhul Daniel va oferi Lumina Sfanta clerului si credinciosilor care vor fi prezenti la slujba de Inviere de la Catedrala Patriarhala.