Omul de afaceri George Copos, eliberat acum trei zile din inchisoare, a reactionat vineri dimineata, la acuzatiile de plagiat din ultimele zile referitoare la cartile pe care le-a scris in detentie si datorita carora a fost eliberat mai devreme din detentie unde isi ispasea pedeapsa in dosarul Transferurilor si Loteria I.

George CoposFoto: Agerpres

"Voi avea un raport de plagiat de la o firma de specialitate si o sa o transmit presei. O carte care nu a fost publicata nu poate fi plagiata", a spus Copos la Tribunalul Bucuresti unde se judeca un termen in dosarul Loteria 2.

"Imi asum intreaga responsabiliate pentru toate lucrarile pe care le-am scris in cele 400 de zile de detentie. Cand voi avea raportul de plagiat voi lua o decizie, probabil ca ma voi adresa instantei de judecata pentru ca prea multi m-au calomniat", a adaugat Copos.

Istoricul Catalin Parfene a ceerut Administratiei Nationale a Penitenciarelor sa faca publica o lucrare stiintifica semnata de George Copos, pe care acesta ar fi scris-o in perioada detentiei. Istoricul are suspiciuni de plagiat, intrucat teza respectiva are acelasi nume cu lucrarea sa de master. Mai mult, profesorul care ar fi coordonat ambele teze este acelasi, prof. univ. dr. Stelian Brezeanu, pensionar.

George Copos este audiat vineri in dosarul Loteria II in care este judecat pentru manipularea pietei de capital. In dosarul Loteria II, procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, in 29 decembrie 2008, pe Gheorghe Copos, Camelia Voiculescu si Sorin Pantis, alaturi de alte zece persoane, pentru manipularea pietei de capital.