Secretarul executiv al Partidului Miscarea Populara, Sebastian Moise, apare in dosar ca fiind cel care i-a spus Alin Cocos ca are cunostinta despre vanzarea unor drepturi litigioase si l-a intrebat daca tatal sau, Dorin Cocos, este interesat sa le cumpere. Precizam ca Sebastian Moise nu are nicio calitate in acest dosar, nici de inculpat si nici de martor, doar apare mentionat in referatul procurorilor. Vezi in articol cine este personajul si cum a ajuns secretar executiv al PMP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit referatului realizat de procurorii DNA, Alin Cocos a declarat ca "in perioada 2009-2010 a avut o discutie cu un prieten al acestuia, pe nume Moise Sebastian, acesta din urma spunandu-i ca are cunostinta de vanzarea unor drepturi litigioase si ca doreste sa il intrebe pe tatal lui, Cocos Dorin, daca este interesat sa le cumpere".

Alin Cocos le-a spus procurorilor ca, dupa ce a discutat cu tatal sau, "acesta i-a spus ca doreste sa cumpere in anumite cote procentuale aceste drepturi, insa nu in nume propriu, ci prin intermediul unor rude si cunostinte", Constantin Slav, Nicolae Slav si Constantin Razvan Slav, "care urmau sa cumpere aceste drepturi litigioase cu banii dati de catre tatal sau".

Sebastian Moise i-ar fi informat pe Dorin si Alin cocos despre "pretentiile financiare ale vanzatorilor de drepturi litigioase pentru unele imobile situate in judetul Arges" si a intermediat tranzactiile.

Dorin Cocos a povestit in fata procurorilor ca a trimis copii de pe actele privind aceste drepturi litigioase lui Sergiu Diacomatu, care in acea perioada era vicepresedinte in cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor - comisia de fond funciar, pentru ca acesta sa verifice legalitatea si corectitudinea actelor respective.

Ulterior, Dorin Cocos a cumparat aceste depturi pe numele unor rude si cunostinte, deoarece dorea "sa-si protejeze identitatea in cazul unor eventuale informari mediatice", potrivit referatului.

Procurorii afirma ca plata s-a realizat prin intermediul fiului sau, Alin, care a trimis banii intermediarului Sebastian Moise.

Potrivit referatului, Sergiu Diacomatu "a intervenit, in vederea solutionarii cu celeritate" a dosarelor inregistrate pe numele rudelor lui Dorin Cocos "in schimbul sumei de de 400.000 euro".

Sebastian Moise a fost ales la inceputul lunii februarie 2015 in functia de secretar executiv al PMP.

Acesta este fiul presedintelui Partidei Romilor Dambovita, Vasile Moise "Deju", acuzat de o parte a presei ca s-ar afla in fruntea clanului Deju din Dambovita.

Adevarul scria, in 2011, ca Vasile Moise Deju era cercetat de Politie si Parchet pentru faptul ca s-ar fi folosit de o diploma de BAC falsa pentru a se inscrie la facultate si, ulterior, la masterat.

Cotidianul scria atunci ca acesta a fost inscris in perioada 1980-1982 la Liceul Industrial nr.2 Targoviste, absolvind clasa a IX-a la seral, dar in clasa a X-a a fost exmatriculat pentru absenteism.

Romania Libera acuza PDL Dambovita, cu ocazia alegerilor prezientiale din 2009, ca a mobilizat romii din cartierele marginase ale municipiului Targoviste cu ajutorul clanurilor "Deju", "Ghenosu" si "Melania".

Pe atunci, filiala era condusa Florin Popescu iar "varful de lance" a fost liderul Partidei Romilor "Pro Europa", Moise Vasile, zis "Deju", consilier judetean PDL, potrivit Romania Libera.

Florin Popescu a plecat din PDL si s-a inscris in partidul lui Udrea, PMP.

El a fost trimis in judecata in 2014 sub acuzatia ca a primit mita pui in valoare de 485.000 lei pentru a-i imparti alegatorilor din Dambovita.

In fotografii postate pe Facebook, acesta apare in foarte multe ipostaze alaturi de lideri ai PMP, de Elena Udrea si de Traian Basescu.