Arhiepiscopia Timisoarei a primit in folosinta gratuita, pe o perioada de 49 de ani, 400 de metri patrati din curtea Colegiului "CD Loga". Aici se afla deja o capela, iar terenul din jurul ei urmeaza sa fie imprejmuit, scrie cotidianul debanat.ro.

Colegiul National "C. D. Loga" din Timisoara are in curte, din luna februarie, o biserica ortodoxa care poarta hramul Sfantului Luca.

Potrivit sursei citate, in anul in 2000 Fundatia "Ovidiu Moescu" a cerut Consiliului Local Timisoara terenul din curtea scolii pentru a construi o biserica, in memoria unui membru al familiei care a fost absolvent al prestigiosului liceu.

Marti, consilierii locali au votat atribuirea in folosinta gratuita, in baza unui contract de comodat, pe o perioada de 49 de ani, catre Arhiepiscopia Timisoarei a terenului de 400 de metri patrati din curtea Colegiului Loga.

Hotararea o anuleaza pe cea emisa in 2000, care atribuia terenul respectiv fundatiei care a inceput constructia bisericii.

"Scopul atribuirii terenului mentionat (...) este desfasurarea in bune conditii a activitatilor din Capela Ecumenica: activitati destinate elevilor din toate ciclurile de invatamant ale Colegiului National C.D. Loga si din alte unitati de invatamant; activitatilor si proiectelor organizate si desfasurate de catre asociatiile ASCOR - Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani din Timisoara si LTOR - Liga Tinerilor Ortodocsi Romani din Timisoara", se precizeaza in proiect. Conform acestuia, "Mitropolia Banatului - Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Timisoarei va efectua delimitarea suprafetei de teren atribuita prin executarea unei imprejmuiri si crearea unui acces separat care va deservi exclusiv la lacasul de cult".