Marius Ursu a fost retras din postul de director general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) si inlocuit cu Radu Stefanescu, sef serviciu in institutie, modificare efectuata prin decizie a premierului Victor Ponta, la propunerea ministrului Dezvoltarii, Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Agentia functioneaza in subordinea Ministerului Dezvoltarii.

In iunie anul trecut, Marius Ursu era numit din nou director general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, la doar trei luni dupa ce demisionase de la conducerea aceleiasi institutii, actul de numire fiind semnat de Ponta, dupa ce tot Ponta il revocase de la ANCPI.

In decizia premierului prin care Marius Ursu era reinstalat la sefia ANCPI se arata ca numirea este efectuata la propunerea vicepremierului Liviu Dragnea.

Pe 24 martie 2014, Marius Ursu demisionase de la ANCPI, post pe care il ocupa de doi ani, iar Ponta semnase decizia de revocare, la cerere, pe 27 martie, atributiile de conducere a institutiei fiind preluate temporar de catre directorul general adjunct, Marcel Grigore.

Anterior, Ursu a condus Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Timis, avand sprijinul PSD.

Ursu demisionase de la ANCPI la doar trei zile dupa ce in Monitorul Oficial era publicata ordonanta de urgenta privind reorganizarea noului Guvern, care prevedea, printre altele, ca Autoritatea Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara trece din coordonarea secretarului general al Guvernului in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, condus de Liviu Dragnea.

In luna mai 2012, in prima sedina a Guvernului USL, Inspectoratul de stat in Constructii si Oficiul pentru Cadastru au fost transferate din gestionarea Ministerului Dezvoltarii, condus pana atunci de Elena Udrea (din partea PDL) in subordinea Executivului, premierul Victor Ponta afirmand atunci ca cele doua structuri au fost trecute anterior la minister "mai mult pe criterii personale" decat functionale.