Reprezentantii Bibliotecii Nationale au declarat pentru HotNews.ro ca au primit sapte exemplare ale cartii lui George Copos, care sunt puse la dispozitia cititorilor la sala de lectura.

George CoposFoto: AGERPRES

Potrivit acestora, cartea Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI nu poate fi imprumutata, dar poate fi consultata la sala de lectura a bibliotecii.

Istoricul Catalin Parfene cere Administratiei Nationale a Penitenciarului sa faca publica o lucrare stiintifica semnata de George Copos, pe care acesta ar fi scris-o in perioada detentiei. Istoricul are suspiciuni de plagiat, intrucat teza respectiva are acelasi nume cu lucrarea sa de master. Mai mult, profesorul care ar fi coordonat ambele teze este acelasi, prof. univ. dr. Stelian Brezeanu,

Purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarului, Cristina Carlan, a declarat pentru Romania Libera ca institutia nu poate face publice cartile fostului detinut George Copos, fara acceptul scris al acestuia.

Un reporter GSP a incercat sa comande cartea "Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI", scrisa de George Copos in perioada de detentie, dar un reprezentant al editurii i-a spus acestuia ca a fost ridicat tot tirajul.

"Da, cartea a fost editata de noi, dar a fost comanda ferma, tot tirajul a fost ridicat, nu ni s-a lasat nici un exemplar", a spus reprezentantul editurii.

Cand a fost intrebat cine a facut aceasta "comanda ferma", raspunsul a fost "Cel care a scos cartea, nu stiu autorul".

Reamintim ca in timpul procesului, George Copos a cerut eliberarea din inchisoare, sustinand ca a castigat peste 200 de zile in anul in care a fost in detentie, amintind faptul ca a scris cinci carti, una de istorie si patru de turism, a muncit la atelierul de tamplarie si s-a inscris la toate activitatile Penitenciarului Rahova.