Moscova spera ca acele forte din Republica Moldova care sustin dialogul cu Rusia si se opun unirii cu Romania vor juca un rol mai mare in politica tarii, a declarat secretarul de stat si adjunctul ministrului rus de Externe Grigori Karasin intr-un interviu pentru Rossiiskaia Gazeta citat de Mediafax.

"Salutam victoria acelor forte din R.Moldova care sustin relatii de prietenie cu Rusia", a declarat el, comentand rezultatele din Gagauzia. Candidatul independent Irina Vlah a fost aleasa in martie in functia de bascan al Gagauziei. Ea este o sustinatoare a apropierii Republicii Moldova de Rusia si a fost sustinuta de Partidul Socialist, care a castigat alegerile parlamentare din noiembrie din Republica Moldova.

"Speram ca politicienii care sunt impotriva pierderii suveranitatii Republicii Moldova si a unirii ei cu Romania, care nu se grabesc sa intre in blocuri militare politice si au o viziune realista asupra lumii, vor juca un rol mai mare in politica moldoveneasca", a precizat Karasin in interviul publicat miercuri si citat de agentia Tass, in pagina electronica.

"Aceasta va promova o cooperare activa cu Chisinaul", a subliniat el. "Vrem sa dezvoltam relatii interstatale cu Republica Moldova", a conchis Karasin.

Site-ul russiatoday.ro speculeaza ca prin aceste declaratii "Ministerul rus de Externe a transmis clar, cu subiect si predicat, (...) ca Moscova isi va indrepta atentia spre Republica Moldova, spre fortele politice care sustin independenta si suveranitatea Republicii, in detrimentul celor care promoveaza unirea cu Romania".

"Ce inseamna asta? Ca fereastra de negociere Ro-Ru cu privire la Moldova s-a inchis", este concluzia site-ului de propaganda pro-Kremlin.