Militari americani si francezi ajuta trupele din Burkina Faso sa il gaseasca pe ostaticul roman rapid sambata in nordul acestei tari africane, la granita cu Mali si Niger, a anuntat marti ministrul Securitatii, citat de AFP.

"Anchetele continua (...) cu partenerii nostri strategici care sunt francezii si americanii, care dispun de mijloace de supraveghere in profunzime si care ne permit (...) sa continuam cercetarile in zona si dincolo de ea dar si pentru a ne ajuta sa reflectam asupra diferitelor piste care trebuie privilegiate", a declarat Auguste Denise Barry.

Armatele franceza si americana dispun de drone in Nigerul vecin, active deasupra Sahelului, o vasta zona arida afectata de conflicte armate in nordulMali si in Libia.

Ministrul Securitatii a precizat ca este in contact permanent cu autoritatile din Mali si din Niger in cadrul acestei anchete.

"Unii cred ca rapitorii au mers la inceput in Mali inainte de a merge in Niger, dar daca priviti geografic pozitionarea (in momentul rapirii), ei erau mult mai aproape de granita cu Nigerul", a notat Barry.

Cinci barbati inarmati purtand turbane au rapit sambata un ofiter roman de securitate care lucra in mina de magneziu de la Tambao, o mica localitate in nordul Burkina Faso, situata la circa zece kilometri de Niger si de Mali.