Ministerul de Externe ii informeaza pe romani care doresc sa se deplaseze in Franta sau sa tranziteze teritoriul acestei tari ca a fost depus un preaviz de greva, pentru 8 si 9 aprilie, de catre mai multe sindicate ale controlorilor aerieni francezi, potrivit unui comunicat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe ii informeaza pe cetatenii romani, care doresc sa tranziteze sau sa se deplaseze pe teritoriul Republicii Franceze, cu privire la faptul ca a fost depus un preaviz de greva, lansat de mai multe sindicate ale controlorilor aerieni din Franta, pentru zilele de 8 si 9 aprilie, citeaza Mediafax.

Miscarea poate afecta pana la 40% din zborurile operate de pe intreg teritoriul francez.

Directia Generala a Aviatiei Civile din Franta a solicitat companiilor aeriene sa anuleze 40% din zborurile prevazute pentru data de 8 aprilie, cu posibilitatea de prelungire si pentru data de 9 aprilie.

In vederea evitarii situatiilor neplacute, MAE ii sfatuieste pe cetatenii romani care au programate zboruri catre sau dinspre Franta in aceasta perioada sa contacteze, in prealabil, tour-operatorul si/sau compania aeriana pentru reconfirmarea orarului de zbor si sa consulte inainte de efectuarea calatoriei site-ul www.mae.ro, pentru a obtine informatii actualizate.

Totodata, Ministerul Afacerilor Externe reitereaza cetatenilor romani recomandarile de a consulta informatiile furnizate prin intermediul aplicatiei "Calatoreste in siguranta" - care poate fi descarcata pe orice telefon mobil de tip smartphone, si serviciului de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS iti poate salva viata!".