Mai multe persoane au fost acuzate de proxenetism de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti. Printre inculpati se afla si firma S.C. ANUNTUL TELEFONIC. SRL, care administreaza site-ul anuntul.ro. Potrivit informatiilor din dosar, judecatorii interzic "publicarea anunturilor online din cadrul subrubricii Ea Cauta Partener-Rubrica Matrimoniale pe siteul anuntul.ro" deoarece in cadrul acesteia femei si barbati isi vindeau serviciile sexuale.

In cadrul acestei subrubrici, femei si barbati isi vindeau serviciile sexuale, isi puneau tarife, care puteau fi negociate si isi dadeau numarul de telefon la care puteau fi contactate de doritori. Majoritatea ilustrau anuntul cu poze, promitand ca sunt "100%" reale, potrivit b365.ro.

Conform referatului cu propunere de arestare preventiva, intocmit de procurori, in perioada 24.05.2013-04.02.2015, site-ul www.anuntul.ro, prin modul sau de structurare, a inlesnit practicarea prostitutiei de catre mai multe persoane care au postat anunturile, in sensul ca, prin aceasta acceptare de promovare a serviciilor oferite, acest site le-a facilitat persoanelor care practica prostitutia racolarea de clienti cu care acestea intretineau raporturi sexuale contra cost.

Obtinerea de beneficii din urma prostitutiei este sustinuta si de faptul ca, in cadrul rubricii "Matrimoniale" erau 4 subsectiuni: Ea Cauta Partener; El cauta partenera; Saloane masaj erotic; Prieteni, Casatorii; Diverse, astfel, se poate observa ca subsectiunea: "Ea cauta partener" a fost creata in mod distinct, fiind destinata unui alt scop decat cel pentru care, un observator obiectiv ar crede ca a fost infiintata rubrica "Matrimoniale", intrucat, tot in cadrul acestei rubrici, a mai fost creata si subrubrica "Prietenii, Casatorii".

De asemenea, in urma activitatilor desfasurate, au fost identificate mai multe situatii in care diferite persoane au inlesnit activitatile de prostitutie ale unor persoane de sex feminin, toate avand ca liant site-ul www.anuntul.ro, in sensul ca acestia sau chiar fetele care ofereau servicii sexuale contra cost publicau anunturi la rubrica "Matrimoniale" - subsectiunea "Ea cauta partener" si, astfel, erau racolati clientii de la care, pentru serviciile oferite, obtineau foloase materiale pe care ulterior le imparteau cu cei ce le-au inlesnit aceasta activitate, scrie B365, citand referatul procurorilor.

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti dispune interzicerea activitatilor "de natura celor cu ocazia carora a fost comisa infractiunea de proxenetism, respectiv interzicerea publicarii anunturilor online din cadrul subrubricii Ea Cauta Partener-Rubrica Matrimoniale pe siteul www.anuntul.ro [...] pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 03.04.2015 si pana la data de 01.06.2015".