Prognoza meteo pentru 2 saptamani: Regim termic oscilant si precipitatii mixte

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 6 aprilie 2015, 14:16 Actualitate | Esenţial


Regimul termic va fi oscilant in urmatoarele doua saptamani, interval in care temperaturile maxime vor ajunge la 21-22 de grade Celsius, iar ploile vor fi prezente atat in prima saptamana de prognoza, cat si la inceputul celei de-a doua saptamani, informeaza Agerpres citand estimarile Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabile pentru perioada 6-19 aprilie.

Banat

Pe parcursul primei saptamani regimul termic diurn se va ameliora treptat. Astfel, media maximelor termice va creste de la 9 grade, pe 6 aprilie, la 19 grade pe 11 si 12 aprilie. Totusi, media minimelor termice va fi de cel mult 2 grade, putand atinge in unele nopti pragul inghetului. Intre 13 si 19 aprilie, temperaturile maxime vor creste usor, mediile fiind de 20...21 grade, dar cele minime vor fi semnificativ mai mari decat in prima saptamana, osciland, in medie, intre 5 si 7 grade.

Vor fi ploi pe 6 si 7 aprilie, local moderate cantitativ si posibil, in unele zile din intervalul 14 - 19 aprilie, dar slabe si pe arii restranse. In special in zonele de deal, in noptile mai reci de la inceputul intervalului, nu sunt excluse lapovita si trecator ninsoarea.

Crisana

In primele trei zile ale intervalului, temperaturile maxime vor fi cu mult sub cele normale pentru prima decada a lunii aprilie si se vor situa, in medie, intre 8 si 11 grade. In intervalul 9 - 12 aprilie, acestea vor creste pana la medii de 17...18 grade, caracterizand un regim termic apropiat de cel normal. Noptile primei saptamani vor fi reci, cu minime termice apropiate de 0 grade. Dupa data de 13 aprilie, tendinta va fi de incalzire pe parcursul zilelor, pana la temperaturi maxime, in medie regionala, in jurul a 20 de grade, dar mai ales in timpul noptilor, cand media temperaturilor minime se va situa intre 5 si 7 grade.

Vor fi ploi, in general slabe cantitativ, local pe 6 si 7 aprilie si in unele zile din intervalul 14 - 19 aprilie, dar pe arii mai restranse. In noptile mai reci din intervalul 6-10 aprilie, nu sunt excluse pe spatii mici lapovita si trecator ninsoarea.

Transilvania

Pe parcursul primei saptamani, se va trece, treptat, de la un regimul termic diurn cu mult sub cel obisnuit, la unul apropiat de cel normal. Astfel, media regionala a maximelor termice va creste de la 5 grade, pe 6 aprilie, la 16 sau 17 grade pe 11 si 12 aprilie. Insa media minimelor termice va fi permanent sub pragul inghetului. Intre 13 si 19 aprilie, temperaturile maxime vor creste usor, mediile fiind de 17...19 grade, dar cele minime vor fi semnificativ mai mari decat in prima saptamana, pana la 3... 4 grade, in medie.

Pe 6 si 7 aprilie vor fi ploi, iar local lapovite si ninsori. Izolat precipitatiile vor fi insemnate cantitativ. In unele zile din cea de-a doua saptamana, va ploua slab si pe arii restranse.

Maramures


Pe parcursul primei saptamani, procesul de incalzire a vremii se va regasi indeosebi in evolutia regimului termic diurn. Media regionala a maximelor termice va creste de la numai 6 grade, pe 6 aprilie, la 17 grade pe 11 si 12 aprilie, depasind cu putin norma climatologica. Intre 13 si 19 aprilie, temperaturile maxime se vor mentine relativ ridicate pentru aceasta regiune, cu medii de 18...19 grade. Media regionala a temperaturilor minime va fi, intre 6 si 10 aprilie, usor sub pragul inghetului, dar ulterior aceasta va trece treptat la valori pozitive si va atinge 4...5 grade in a doua parte a celei de-a doua saptamani.

In unele zile vor fi precipitatii slabe, predominant ploi, cu probabilitate mai mare de aparitie in intervalele 6 - 7 si 14 - 15 aprilie.

Moldova


La inceputul intervalului valorile termice diurne vor fi cu mult mai scazute decat normele climatologice si maximele se vor situa intre 6 si 9 grade, in medie regionala. In intervalul 9 - 12 aprilie, acestea vor creste pana la medii de 16...17 grade, caracterizand un regim termic apropiat de cel normal. Dupa data de 13 aprilie, tendinta va fi de incalzire usoara, cu temperaturi maxime medii de 18...19 grade. Desi preponderent pozitive, temperaturile minime nu vor depasi in prima saptamana 2 grade, in medie, iar intre 13 si 19 aprilie acestea vor creste, osciland in jurul a 5 grade.

In intervalul 6 - 9 aprilie vor fi precipitatii mixte, local insemnate cantitativ. Ploi slabe cantitativ si pe arii restranse vor fi posibile intre 14 si 18 aprilie.

Dobrogea

In perioada 30 martie - 2 aprilie si dupa data de 10 aprilie, valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile climatologice si se vor situa intre 12 si 14 grade, dar in restul intervalului vor fi in jurul unei medii regionale de 10 grade, caracterizand o vreme mai rece decat in mod obisnuit. Temperaturile minime vor fi pozitive de-a lungul celor doua saptamani si se vor incadra in medie intre 2 si 6 grade.

In zilele de 6 si 7 aprilie va ploua insemnat cantitativ. Ploi slabe si pe arii restranse vor fi posibile in intervalele 8 - 10 aprilie si 14 - 16 aprilie.

Muntenia

La inceputul intervalului, desi temperaturile maxime vor creste treptat, pana pe 11 aprilie nu vor atinge normele climatologice. Astfel, pe 6 aprilie, media regionala a maximelor termice va fi de 6 grade, iar pe 10 aprilie, de 15 grade. In perioada 11 - 19 aprilie, regimul termic diurn va fi cel normal, cu maxime, in medie, intre 18 si 20 de grade. In intervalul de prognoza, media temperaturilor minime va fi permanent pozitiva, dar nu va depasi in prima saptamana 2...3 grade, iar intre 13 si 19 aprilie aceasta va mai creste usor, pana in jurul a 5 grade.

In intervalul 6 - 8 aprilie, vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie, local insemnate cantitativ. Ploi slabe si pe arii restranse vor fi posibile in unele zile din intervalul 14 - 19 aprilie.

Oltenia

Temperaturile maxime vor creste treptat, dar se vor situa sub cele normale in primele 5 zile ale intervalului. Astfel, pe 6 aprilie media maximelor termice va fi de 5 grade, iar pe 10 aprilie, de 16 grade. Incepand cu 11 aprilie, regimul termic diurn va fi cel normal, cu maxime, in medie regionala, intre 18 si 21 de grade. In intervalul de prognoza, media temperaturilor minime va fi pozitiva, ceva mai ridicata in cursul celei de-a doua saptamani, pana spre 6 grade. Exceptie vor face noptile de 8 si 9 aprilie, cand se va atinge pragul de inghet.

Pe 6 si 7 aprilie vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie, izolat insemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea de aparitie a ploilor slabe va fi mai ridicata in intervalul 14 - 15 aprilie.

La munte

In primele trei zile, valorile termice diurne medii se vor situa in jurul pragului de inghet si vor caracteriza o vreme mai rece decat in mod obisnuit. Incepand cu 9 aprilie, procesul de incalzire va determina trecerea la valori medii normale ale temperaturilor maxime pentru aceasta regiune, circa 8 grade pe 11 si 12 aprilie si 9...10 grade, ulterior. De-a lungul primei saptamani, temperaturile minime vor fi permanent negative, in medie, intre -8 si -2 grade, iar apoi vor marca o crestere, depasind cu putin zero grade.

Va ninge in intervalul 6 - 9 aprilie, local insemnat cantitativ .i se va depune stat nou de zapada. Precipitatii predominant sub forma de ploaie slaba si pe arii restranse vor fi posibile in unele zile ale celei de-a doua saptamani.

Estimarea temperaturilor este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, mentioneaza ANM.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4364 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by