Un cetatean german aflat la braconaj in judetul Arad a fost impuscat mortal de care partenerul sau de vanatoare, in noaptea de duminica spre luni, suspectul fiind retinut pentru 24 de ore pentru mai multe acuzatii, intre care ucidere din culpa, informeaza Mediafax.

Conform reprezentantilor Politiei Judetene Arad, incidentul a avut loc la marginea localitatii Neudorf, unde doi barbati - un cetatean german in varsta de 49 de ani si un localnic de 47 de ani - participau la o partida ilegala de vanatoare.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Arad, Ovidiu Liber, a precizat ca la un moment dat, in timpul partidei de vanatoare, cetateanul german, care avea rezidenta in localitatea Zabrani, a fost impuscat mortal de celalalt barbat, fiind lovit in piept de un glont de calibru 3,06.

"Medicii chemati la fata locului au efectuat manevre de resuscitare, dar fara succes, iar victima a fost declarata decedata", a spus reprezentantul Politiei Arad.

Politistii si procurorii Parchetului Judecatoriei Lipova au facut cercetari la fata locului, iar suspectul a fost retinut pentru 24 de ore. Acesta va fi dus in instanta, cu propunere de arestare preventiva pentru ucidere din culpa, uz de arma neletala fara drept, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si braconaj.

Ambii vanatori detineau legal armele, insa partida de vanatoare nu era autorizata.