Un pui de urs, gasit in pivnita unei case din municipiul Sibiu, a fost dus la Gradina Zoologica pentru evaluarea starii de sanatate, iar echipele de interventie au stabilit ca nu mai exista un al doilea pui de urs in libertate pe strazile din oras, asa cum s-a crezut initial, scrie Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Bianca Sabau, a declarat, luni, ca a fost confirmata prezenta unui singur pui de urs in municipiul Sibiu, cel care a fost gasit in pivnita unei case de pe strada Moara de Scoarta din apropierea garii din oras.

Puiul de urs s-a ascuns in pivnita care avea mai multe incaperi intunecate, iar pentru a fi gasit si tranchilizat a fost folosit un caine. Astfel, cainele a adus puiul de urs in bataia pustii cu tranchilizant, iar medicul veterinar de la Gradina Zoologica din Sibiu a tras doua doze.

Puiul de urs a fost apoi scos din pivnita si transportat la Gradina Zoologica.

"Puiul de urs a fost capturat dupa ce a fost adormit cu tranchilizante. Acesta a fost transportat la Gradina Zoologica Sibiu unde va fi tinut cateva zile in izolare pentru evaluarea starii sale de sanatate", a declarat Mirela Gligore, purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu, in administrarea careia se afla Gradina Zoologica din oras.

Potrivit medicului veterinar care a tranchilizat puiul de urs, acesta are circa sapte - opt luni si aproximativ 40 de kilograme.

Localnicii din zona unde s-a refugiat puiul de urs au povestit cum au vazut animalul fugind.

"L-am vazut azi dimineata (luni dimineata - n.r.), eram pe strada Ana Ipatescu si am auzit goarna de la Politie. Ursuletul alerga in fata masinii de Politie locala. A intrat aici in beci la subsol", a declarat un localnic.

Proprietarii locuintei in care s-a ascuns animalul s-au declarat multumiti ca incidentul s-a incheiat cu bine.

Pana la ora transmiterii acestei stiri nu s-a stabilit cu exactitate de unde a venit ursuletul in oras, cel mai probabil animalul fiind dintr-o padure apropiata si ratacindu-se.

Reprezentantii ISU Sibiu anuntau, luni dimineata, ca doi pui de urs au fost vazuti in municipiul Sibiu.

"Doi pui de urs au fost vazuti in municipiul Sibiu, unul pe strada Abatorului (n.r. - in apropierea garii), al doilea in zona podului spre cartierul Vasile Aron", declara purtatorul de cuvant al ISU Sibiu, Bianca Sabau.

Astfel, mai multe echipe de interventie au plecat in cautarea animalelor.

Ulterior, Sabau preciza ca prezenta celui de-al doilea pui de urs nu a fost confirmata, la numarul de urgenta 112 fiind inregistrate mai multe apeluri de la localnici din diferite zone ale orasului.oi pui de urs au fost vazuti, luni dimineata, in municipiul Sibiu. Mai multe echipe de interventie incearca sa-i gaseasca si sa-i prinda, fara a se sti deocamdata de unde provin animalele, scrie Mediafax. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Bianca Sabau, a pus ca ca doi pui de urs au fost vazuti, luni dimineata, in Sibiu.

"Doi pui de urs au fost vazuti in municipiul Sibiu, unul pe strada Abatorului (n.r. - in apropierea garii), al doilea in zona podului spre cartierul Vasile Aron", a declarat Sabau. Ea nu a putut preciza de unde provin animalele. Mai multe echipe de interventie au plecat spre locurile indicate in incercarea de a gasi si prinde puii de urs.

Reprezentantii Primariei Sibiu, care administreaza Gradina Zoologica din oras, au precizat ca animalele nu au fugit de la Zoo.

Astfel, in acest caz este posibil fie ca animalele sa fie dintr-o padure apropiata de oras, din zona denumita Dealul Daii, si sa se fi ratacit, fie sa fi fugit de la un circ aflat in oras in aceasta perioada.