O explozie s-a produs, duminica dupa-amiaza, intr-un bloc de locuinte din municipiul Sibiu, nefiind anuntate victime, insa din motive de siguranta toti locatarii au fost evacuati, anunta Mediafax. Specialistii au descoperit probleme la instalatiile de gaz din unele apartamente, dupa explozie.

Echipele care ancheteaza cauzele exploziei produse, duminica dupa-amiaza, intr-un bloc de locuinte din municipiul Sibiu au descoperit probleme la instalatiile interioare de gaz din mai multe apartamente, furnizarea gazului fiind sistata, insa structura de rezistenta a cladirii nu a fost afectata.

Aproximativ 30 de persoane au fost evacuate in urma deflagratiei care s-a produs intr-un bloc de locuinte de pe strada Hipodromului, informeaza un comunicat de presa transmis duminica seara de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta din Sibiu.

Echipajele medicale prezente la fata locului au evaluat toate persoanele si au constatat ca niciuna nu necesita ingrijiri medicale.

Apartamentele au fost verificate de catre echipele de interventie ale E. ON Gaz.

"Echipajele companiei de distributie a gazelor naturale au verificat toate apartamentele din blocul afectat si au constatat mai multe probleme la instalatiile interioare de utilizare a gazelor naturale. Din motive de siguranta, alimentarea cu gaze naturale a ramas in continuare oprita in aceste cazuri, contoarele de gaze fiind sigilate. Urmeaza ca fiecare din locatarii in cauza sa efectueze revizia instalatiilor interioare de gaze naturale prin intermediul unor firme autorizate de catre ANRE. In urma analizarii situatiei de catre specialisti, s-a constatat ca structura de rezistenta a cladirii nu a fost afectata¬, se arata in comunicat.

In aceste conditii, a fost permis accesul tuturor locatarilor in locuinte, iar persoanei din apartamentul afectat i-a fost asigurat, din partea Primariei Municipiului Sibiu, un spatiu de cazare provizoriu in Caminul pentru persoane varstnice, situat pe strada George Cosbuc, din municipiul Sibiu. Locatarul a refuzat insa, in scris, cazarea in spatiul alocat.

Potrivit comunicatului citat, cauza producerii deflagratiei urmeaza a fi stabilita dupa finalizarea tuturor cercetarilor de catre institutiile abilitate.

In urma exploziei, au fost afectate un apartament si cinci autoturisme parcate in apropierea blocului respectiv.

UPDATE Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Bianca Sabau, a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca o deflagratie s-a produs intr-un bloc de locuinte de pe strada Hipodromului din municipiul Sibiu.

"Din primele informatii nu exista victime. Explozia s-a produs pe balconul unui apartament, acesta fiind singurul afectat, din informatiile care exista pana in prezent", a declarat Bianca Sabau.

Potrivit acesteia, deocamdata nu se cunoaste cauza deflagratiei sau imprejurarile care au condus la acest eveniment, in cauza fiind facute cercetari.

Bianca Sabau a precizat ca, din motive de siguranta, toti locatarii blocului au fost evacuati, iar zona afectata a fost balizata de catre echipele de interventie, la fata locului deplasandu-se mai multe echipaje de pompieri, SMURD si de Politie.