Familia cetateanului roman a fost invitata, astazi, 5 aprilie 2015, la sediul MAE, si a avut discutii cu reprezentantii Celulei de Criza, informeaza Ministerul Afacerilor Externe.

Mina Tambao, Burkina FasoFoto: Google Maps

"In cadrul intrevederii au fost prezentate aspectele legate de situatia actuala a cetateanului roman, fiind pastrat un dialog permanent cu familia in vederea transmiterii evolutiilor, pe masura ce acestea vor fi disponibile", se arata intr-un comunicat de presa.

Avand in vedere situatia sensibila in care se afla cetateanul roman, nu pot fi facute publice date cu caracter personal sau alte informatii care pot pune in pericol viata acestuia sau buna desfasurare a actiunilor de eliberare a acestuia, explica sursa citata.

Celula de Criza convocata la MAE de catre ministrul afacerilor externe, la data de 4 aprilie 2015, imediat dupa semnalarea situatiei cetateanului roman, isi continua activitatea, in permanenta, prin reprezentantii MAE si ai celorlalte institutii cu atributii in domeniul securitatii nationale (SRI, SIE, MApN).

"Misiunile diplomatice romane din regiune actioneaza in coordonarea directa a Celulei de Criza a MAE, fiind in alerta maxima si mentinand in permanenta legatura cu toate autoritatile competente locale. Celula de Criza continua efectuarea tuturor demersurilor legale, in vederea realizarii operatiunilor de salvare a cetateanului roman", se mai scrie in comunicat.