Procurorii DIICOT si Politia l-au retinut pe un cetatean bulgar dupa ce l-au surprins cu aparatura de skimming la un bancomat de langa Gara de Nord a Capitalei, informeaza un comunicat de presa al Directiei.

aparatura skimmingFoto: DIICOT

"Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism ¬ Serviciul Teritorial Bucuresti impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti au surprins in flagrant, pe inculpatul R.K., cetatean bulgar, in timp ce monta si demonta mai multe dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare (tip skimming) impreuna cu datele continute de acestea, de la un ATM apartinand unei banci din zona Garii de Nord a municipiului Bucuresti", arata sursa citata.

In urma perchezitiei corporale efectuate asupra inculpatului au fost identificate mai multe dispozitive electronice, destinate copierii datelor cardurilor bancare.

"In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada martie-aprilie 2015, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatul a instalat dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare la un numar de 6 ATM -uri apartinand mai multor banci situate pe raza municipiului Bucuresti si Brasov iar ulterior a demontat si ridicat instrumentele respective impreuna cu datele continute de acestea", se scrie in comunicat.

Cu ocazia cercetarilor efectuate in cauza au fost gasite si ridicate dispozitive electronice de copire a datelor cardurilor bancare si a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea si demontarea dispozitivelor de pe bancomat, un laptop, telefoane mobile, mai multe carduri bancare, printre care si cele utilizate pentru testarea dispozitivelor, precum si un card bancar falsificat, mai noteaza DIICOT.

Procurorii au luat masura preventiva a retinerii fata de inculpatul R.K., urmand sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva.