Mohamad Yassin a fost arestat, fiind acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi cerut aproximativ doua milioane de euro pentru a interveni in obtinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu inchisoarea a lui Omar Hayssam. Alaturi de el a fost arestat si Tahli Fadel, acuzat de complicitate, informeaza Mediafax.

Omar HayssamFoto: AGERPRES

Decizia, luata de Tribunalul Bucuresti, poate fi contestata la Curtea de Apel.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) arata, vineri, intr-un comunicat de presa, ca a fost pusa in miscare actiunea penala si s-a dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Mohamad Yassin, pentru trafic de influenta, si a lui Tahli Fadel, pentru complicitate la aceasta infractiune.

Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2014 - martie 2015, Mohamad Yassin, direct si prin intermediul lui Tahli Fadel, a pretins de la doua persoane, denuntatoare in cauza, suma de aproximativ doua milioane de euro, spunand ca ar putea influenta organe judiciare, in vederea desfiintarii, pe cale extraordinara, a unei hotarari de condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare, astfel incat persoana condamnata sa fie pusa in libertate. Persoana condamnata este unul dintre denuntatorii din acest dosar.

Conform unor surse judiciare, Omar Hayssam i-ar fi denuntat pe Mohamad Yassin si Tahli Fadel.