Un cetatean tunisian a fost declarat indezirabil, joi, de Curtea de Apel Bucuresti, pentru o perioada de 10 ani, dupa ce magistratii au apreciat ca acesta "desfasura activitati care, potrivit legii, constituie riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale", anunta SRI, intr-un comunicat de presa.

Sigla SRIFoto: SRI

"Concret, cetateanul tunisian a parcurs un proces accelerat de radicalizare, ca urmare a influentei unor conationali cu optiuni ideologice extremiste si prin accesarea sistematica in mediul online a unor materiale de propaganda in favoarea unor entitati teroriste sau lideri ai acestora.

Pe acest fond, acesta a dezvoltat o atitudine de sustinere deschisa fata de o grupare terorista, afisandu-se in public cu insemnele organizatiei, manifestand inclusiv dorinta de a deveni martir pentru cauza organizatiei mentionate", se arata in acest comunicat.

SRI afirma ca "riscurile de securitate au fost amplificate ca urmare a demersurilor constante de atragere de noi adepti (cetateni straini si romani) si de coagulare a unui grup, precum si radicalizarea si determinarea membrilor acestuia de a participa la actiuni de lupta in favoarea unei grupari teroriste la care era afiliat ideologic.

Pe timpul sederii in Romania, cetateanul tunisian a mentinut legaturi cu membri ai unor organizatii teroriste, aflati in exteriorul tarii noastre".

Cetateanul tunisian a fost retinut si luat in custodie publica cu sprijinul MAI - Inspectoratul General pentru Imigrari, in vederea indepartarii de pe teritoriul national.