Omul de afaceri George Becali va afla, vineri, daca va fi eliberat conditionat din penitenciar, magistratii Tribunalului Constanta urmand sa se pronunte in acest sens, informeaza Agerpres.

Gigi BecaliFoto: HotNews / DP

Sentinta judecatorilor a fost amanata pentru vineri dupa ce luni, 31 martie, instanta a judecat contestatia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) impotriva deciziei Judecatoriei Medgidia de a admite cererea de eliberare a omului de afaceri.

Sentinta pe care o vor da magistratii va fi definitiva.

Pe 6 martie, magistratii Judecatoriei Medgidia au decis eliberarea conditionata a lui George Becali, iar in situatia in care sentinta nu ar fi fost contestata de procurorii anticoruptie, Becali ar fi putut pleca acasa de la Penitenciarul Poarta Alba.

Condamnat la inchisoare in 2013, George Becali a fost transferat, la solicitarea sa, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Alba, fiind incarcerat in regim deschis.

Becali a fost condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a primit trei ani de detentie in cazul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale, la care s-au adaugat alte sase luni dupa condamnarea in dosarul 'Valiza'.