¬Cazul pacientului de la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau care, in decembrie 2014, o omorat in bataie un coleg de salon si l-a ranit grav pe un altul a fost clasat de catre procurori, dupa ce, in urma anchetei, s-a stabilit ca este un bolnav psihic periculos, care a comis faptele fara discernamant.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau au decis clasarea dosarului barbatului de 64 de ani cercetat pentru omor si tentativa de omor, dupa ce, in timp ce era internat in Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau, si-a ucis un coleg de salon, iar pe un altul l-a ranit grav, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, pacientul nu a mai fost trimis in judecata pentru comiterea celor doua infractiuni grave, in conditiile in care, in urma expertizelor psihiatrice dispuse de catre anchetatori, s-a stabilit ca le-a comis fara a avea discernamant. De altfel, procurorii nu au dispus nicio masura preventiva pe toata durata derularii cercetarilor, barbatul ramanand internat la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iasi.

"In aceasta cauza, s-a dispus clasarea dosarului intrucat autorul a comis faptele fara discernamant. Barbatul este un bolnav psihic periculos care, periodic, va fi evaluat de comisii psihiatrice de specialitate, asa cum prevede procedura", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau, Felix Banila.

In decembrie 2014, un pacient de 54 de ani, internat in Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean Bacau, a fost omorat de un coleg de salon, iar un altul a suferit leziuni grave, dupa ce cei doi au fost loviti cu pumnii si picioarele, Politia si conducerea unitatii medicale declansand anchete in acest caz.

Potrivit conducerii Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Bacau, incidentul s-a petrecut intr-unul din saloanele Sectiei de Psihiatrie, intr-un moment in care pacientii erau nesupravegheati de catre personalul medical, care facea schimbul de tura.

O infirmiera a fost cea care i-a gasit pe cei trei barbati plini de sange, fiind alertata de zgomotele care se auzeau dinspre salon. Unul dintre pacienti, un barbat de 54 de ani, era in stare foarte grava, fiind solicitata interventia unei Ambulante.

Echipajul medical sosit la fata locului nu l-a mai putut salva pe barbat, astfel ca a fost declarat decesul acestuia.

Cel de-al doilea pacient batut cu pumnii si picioarele, in special in zona fetei, a fost transportat la Sectia de Neurochirurgie unde, in urma investigatiilor medicale, s-a constatat ca a suferit o fractura de piramida nazala si traumatism facial, fiind transferat ulterior la Sectia de Terapie Intensiva. In urma cu doua zile, barbatul a revenit in Sectia de Psihiatrie a spitalului bacauan, starea sa fiind una stabila.

Directorul medical al SJU Bacau, Aurelia Taga, spunea ca a fost vorba de "un eveniment tragic, consumat intre trei pacienti cu afectiuni psihice severe" si ca dupa incident, atacatorul, un barbat de 64 de ani, a fost supravegheat pe tot timpul noptii, fara a fi insa imobilizat, fiind apoi transferat la Spitalul de Psihiatrie Socola Iasi, pentru a fi supus unei expertize psihiatrice.

Politistii si procurorii au declansat cercetari in acest caz. Totodata, unitatea medicala bacauana a inceput propria ancheta interna pentru a stabili daca personalul medical si-a indeplinit atributiile de serviciu, in acest sens urmand a fi luata in calcul si solutia din dosar data de catre procurori