​Circulaţia pe DN 17, în Pasul Tihuţa, care face legătura între Transilvania şi Moldova, se desfăşoară cu dificultate, în condiţiile în care stratul de zăpadă ajunge până la şapte centimetri, după ce a nins toată noaptea, iar vântul a suflat cu putere, anunta Mediafax. Şeful Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Alexandru Slavita, a declarat, joi, că traficul pe DN 17, în Pasul Tihuţa, se desfăşoară cu greutate, stratul de zăpadă ajungând la şapte centimetri.

Alexandru Slavita a precizat că, în ultimele 24 de ore, au fost împrăştiate 80 de tone de antiderapant atât în Pasul Tihuţa, cât şi pe DN 17 C, la Dealul Ştefăniţei, aflat la graniţa cu judeţul Maramureş, după ce a nins toată noaptea, iar vântul a suflat cu putere.

Conform sursei citate, drumarii au acţionat cu utilajele proprii întrucât contractul cu firma de deszăpezire s-a încheiat la sfârşitul lunii martie.

"Întrucât se mai anunţă două zile de iarnă, am împrumutat un utilaj de la Zalău care va acţiona în Bistriţa-Năsăud. Mai avem în stoc şi 800 de tone de antiderapant. Ne aşteptăm să ningă pe DN 17 C în Dealul Ştefăniţei, pe DN 17 D în Munţii Rodnei, dar şi pe DN 15 A în Dealul Herinei. Suntem pregătiţi să acţionăm”, a spus Alexandru Slavita.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi ninsori la munte valabilă pentru întreaga ţară în intervalul miercuri 1 aprilie, ora 13.00 – vineri 3 aprilie, ora 18.00. Potrivit acesteia, viteza vântului va depăşi local 55-60 km/h şi vor fi chiar şi lapoviţă şi ninsoare.