OrganizatoriiTEDxChisinauanunta ca la conferinta ce se va desfasura pe 16 mai, la Chisinau, va participa, in calitate de speaker, Daniel Morar, in prezent judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei si fost procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie din Romania, informeazaAgora.md.

Daniel MorarFoto: AGERPRES

Publicatia moldoveana aminteste ca, in mandatul sau in fruntea DNA, Morar a deferit justitiei 30 de parlamentari, 9 ministri, 25 de directori de institutii publice si 40 de sefi de companii nationale, majoritatea condamnati definitiv.

Daniel Morar este in prezent judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, fost procuror-sef al al Directiei Nationale Anticoruptie si membru al Consiliului Guvernatorilor Academiei Internationale Anticoruptie de la Viena. In 2008 European Voice i-a inmanat premiul "Europeanul Anului", la categoria "inspiratia anului", fiind nominalizat alaturi de cunoscutul George Soros si Lyne Evans, coordonatorul generatorului de particule din Geneva si Katerine Camilleri, adjunct al Serviciului de refugiati Malta.