Joi, vremea se va raci fata de ziua precedenta si va deveni rece pentru inceputul lunii aprilie mai ales in nordul si in centrul tarii, informeaza Mediafax. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 14 grade, iar cele minime se vor incadra intre -3 si 5 grade. Cerul va fi mai mult noros in regiunile vestice, nordice si centrale si va prezenta innorari temporare in restul teritoriului.

La munte vor predomina ninsorile si mai ales in Carpatii Orientali si in cei Occidentali izolat cantitatile de apa vor depasi 10...15 l/mp si se va depune strat nou de zapada. Trecator, mai ales in cursul noptii, in Maramures, Transilvania, Crisana si local in Moldova precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare, iar in celelalte regiuni vor fi preponderent ploi si doar pe arii restranse. Vantul va prezenta intensificari in toate regiunile, cu viteze ce vor depasi local 55...60 km/h, iar pe crestele montane va depasi la rafala 90 km/h.

La Bucuresti, cerul va fi variabil, cu innorari temporare seara si noaptea, cand trecator va ploua slab. Vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi 55...60 km/h mai ales pe parcursul zilei. Temperatura maxima va fi in jur de 12 grade, iar cea minima de 2...4 grade.

Vineri, vremea se va mentine rece pentru prima decada a lunii aprilie. In cursul zilei cerul va prezenta innorari temporare si local vor mai fi precipitatii in general slabe, in nordul, centrul, estul tarii si izolat in rest. La munte vor predomina ninsorile, iar in celelalte regiuni vor fi mai ales ploi. In Maramures, Transilvania, Crisana si local in Moldova si in zonele deluroase din restul tarii, trecator, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare.

Noaptea, cerul va deveni treptat variabil si numai pe arii restranse vor mai fi precipitatii slabe, ninsori la munte si mixte in centrul si nord-estul teritoriului. Vantul va continua sa prezinte intensificari, dar la cote mai reduse decat in zilele precedente in cea mai mare parte a tarii, iar noaptea va slabi in intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 13 grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra, in general, intre -5 si 2 grade. Local se va semnala bruma.