Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti, intrebat despre seria recenta de controale facute de ANAF care a dus la inchiderea a numeroase magazine, in unele cazuri pentru sume reduse, ca este bine sa cautam proceduri care incurajeaza investitorii sa isi duca afacerea mai departe si nu sa gasim metode prin care sa inchidem firme insa i-a sfatuit pe jurnalisti sa intrebe direct la ANAF "daca ei cred ca o tara fara firme poate sa functioneze."

"Este un pic dificil sa comentez spete foarte concrete fara date foarte concrete. E bine sa cautam proceduri care incurajeaza investitorii sa isi duca afacerea mai departe si nu sa gasim metode porin care sa inchidem firme. Asta la modul general. Particular, intrebati la ANAF daca ei cred ca o tara fara firme poate sa functioneze", a declarat Iohannis, intrebat daca drumul ales de ANAF, vizibil in evenimentele din ultimele zile, este unul corect.

"Romania e o tara in plina reformare, tot timpul facem o reforma, invatamant, Fisc, ANAF, si din pacate constat ca exista tendinta de a lucra ca pendulul, dintr-o extrema in alta. Ba avem situatii in care Fiscul nu se ocupa, ba se ocupa deodata de detalii care nu cred ca merita foarte multa atentie. Banuiesc ca aceste chestiuni sa se ajunga la o normalitate", a mai afirmat Iohannis.