Jurnalistul Stelian Negrea scrie, intr-o postare pe Facebook, ca nu a primit bon in Hotelul International din Bucuresti, hotel despre care spune ca ar fi detinut de familia sefului ANAF. "O cafea si o apa minerala la Hotelul International din Bucuresti detinut de familia sefului ANAF, Gelu Diaconu, 16 lei. Nu mi s-a emis BON FISCAL. Am sunat la Telverde Antifrauda Fiscala 0800800085 si am inregistrat o sesizare iar doamna de acolo mi-a dat dreptate ca ar fi trebuit sa-mi fie emis bon fiscal", scrie Stelian Negrea."Dacă a fost făcută o sesizare la Telverde, Direcția Antifraudă va demara controlul, la fel ca în orice altă situație", spune Gelu Diaconu, seful ANAF.

Gelu Diaconu, seful ANAFFoto: Hotnews

"Dacă a fost făcută o sesizare la Telverde, Direcția Antifraudă va demara controlul, la fel ca în orice altă situație în vederea verificării modului în care această societate respectă prevederile legale. Absolut toate sesizările făcute la Telverde urmează aceeași procedură, fără excepție, și toate cazurile unde s-au găsit nereguli primesc același tratament, inclusiv suspendarea activității. Nu există tratament preferențial, iar acțiunile care vizează întărirea disciplinii fiscale vor continua în același ritm", a declarat Gelu Ștefan Diaconu

Care este legatura dintre Hotelul International din Bucuresti si familia lui Gelu Stefan Diaconu? Sotia lui Gelu Diaconu are jumatate din actiunile firmei SC Comity Prodexim SRL, firma care opereaza Hotelul International, dupa cum scria in 2013 Centrul de Investigatii Media. De altfel, si certificatul de clasificare postat pe site-ul hotelului este eliberat pentru firma SC Comity Prodexim SRL (certificatul de clasificare ). Cota de 50% din Comity Prodexim a Mihaelei Diaconu apare si in cea mai recenta declaratie de avere a presedintelui ANAF, Gelu Diaconu.

In 2013, intr-o precizare remisa ziarului Bursa, Diaconu admitea ca firma SC Comity Prodexim SRL este detinuta, in proportie de 50%, de sotia sa.

Diaconu: "Nu exista o limita de la care evaziunea este acceptata"

Numerosi patroni de magazine si localuri acuza ANAF ca in campania declansata impotriva evaziunii fiscale da amenzi mari si suspenda activitatea firmelor pentru sume mici descoperite in neregula in gestiune. Intr-o reactie pe aceasta tema, Gelu Diaconu a raspuns insa unei intrebari Hotnews saptamana trecuta ca "nu exista o limita de la care evaziunea este acceptata".

"Tot aud marota cu Fiscul care se duce peste comerciantii mici si ii sufoca cu amenzi pentru cateva sute de lei incasate fara emiterea unui bon fiscal, in loc sa se duca in controale la marii evazionisti", spunea Diaconu, subliniind ca nu vrea ca institutia sa neglijeze "mica evaziune".

"Linia prioritara de actiune este data de instrumentarea cazurilor de frauda fiscala organizata, insa nu putem neglija mica evaziune. Pentru ca, adunate, toate aceste cazuri "mici" inseamna sute de milioane de euro care nu mai ajung la bugetul de stat. Si, apoi ne plangem ca nu sunt bani pentru scoli si spitale", raspundea Hotnews seful ANAF.