ANI il acuza pe senatorul PSD Nicolae Badalau ca a comis fals in declaratii. Agentia a sesizat Parchetul

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 30 martie 2015, 11:00 Actualitate | Esenţial

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate, precum si posibila savarsire a infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, fals in declaratii si uz de fals de catre Mirela Delea, Director al Colegiului National Ion Maiorescu Giurgiu. ANI a sesizat Parchetul si in cazul lui Niculae Badalau (Presedintele PSD Giurgiu) in vederea efectuarii de cercetari cu privire la posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii.

Potrivit inspectorilor de integritate, parlamentarul social-democrat a declarat in fals ca Mirela Delea nu a exercitat functia de Presedinte al Organizatiei Municipale de Femei a PSD Giurgiu.

Ce scrie in comunicatul ANI:

"DELEA MIRELA se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 20 martie 2013, intrucat detine, simultan cu functia de Director al Colegiului National Ion Maiorescu Giurgiu, si functia de Presedinte al Organizatiei Municipale de Femei a PSD Giurgiu. Astfel, DELEA MIRELA nu a respectat dispozitiile art. 257, alin. (4) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, potrivit carora Directorul si directorul adjunct din unitatile de invatamant preuniversitar nu pot avea, pe perioada exercitarii mandatului, functia de presedinte sau vicepresedinte in cadrul unui partid politic, la nivel local, judetean sau national.

De asemenea, intrucat persoana evaluata a transmis Agentiei o adresa in care facea trimitere la inscrisuri oficiale posibil falsificate (documente ce prezinta stersaturi sau adaugiri evidente fata de forma lor initiala), iar, in declaratiile de interese depuse in calitate de Director al Colegiului National Ion Maiorescu Giurgiu a mentionat doar detinerea calitatii de membru PSD in scopul inlaturarii posibilelor sanctiuni administrative care decurg din exercitarea simultana a functiilor de director al unei institutii de invatamant preuniversitar de stat si presedinte in cadrul unui partid politic, au rezultat indicii privind savarsirea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si fals in declaratii, prevazute de dispozitiile art. 320, alin. (1), art. 323 si art. 326 din Codul Penal al Romaniei.

Totodata, au rezultat aspecte ce constituie indicii de savarsire a infractiunii de fals in declaratii si datorita adreselor inregistrate la PSD Giurgiu, transmise de catre BADALAU NICULAE (Presedintele PSD Giurgiu), prin care acesta declara faptul ca DELEA MIRELA nu a exercitat functia de Presedinte al Organizatiei Municipale de Femei a PSD Giurgiu.

Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Municipiului Giurgiu in vederea efectuarii de cercetari cu privire la posibila savarsire de catre DELEA MIRELA a infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si fals in declaratii, prevazute de dispozitiile art. 320, alin. (1), art. 323 si art. 326 din Codul Penal al Romaniei.

De asemenea, Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Municipiului Giurgiu si in cazul lui Badalau Niculae (Presedintele PSD Giurgiu) in vederea efectuarii de cercetari cu privire la posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta de dispozitiile art. 326 din Codul Penal al Romaniei.

Persoanele mentionate au incalcat urmatoarele prevederi legale din Codul Penal al Romaniei:

- art. 320, alin. (1), Falsul material in inscrisuri oficiale, potrivit caruia <Falsificarea unui inscris oficial, prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui in orice mod, de natura sa produca consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani>;   

- art. 323, Uzul de fals, potrivit caruia <Folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda, cand inscrisul este oficial, si cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, cand inscrisul este sub semnatura privata>;

- art. 326, Falsul in declaratii, potrivit caruia <Declararea necorespunzatoare a adevarului, facuta unei persoane dintre cele prevazute in art. 175 sau unei unitati in care aceasta isi desfasoara activitatea in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste la producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda>.

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. DELEA MIRELA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.
<Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat [...] incalcarea obligatiilor legale privind [...] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective [...]>.

<Persoana [...] fata de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica [...] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului>."


Citeste mai multe despre   
[P] Afla cum poti sa-ti imbunatatesti aerul din locuinta

Stiati ca umiditatea mare poate provoca probleme de respiratie si de adaptare la temperaturi mari?

1764 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică