Broşura "Unde-i lege, nu-i tocmeală" - Codul penal pe înţelesul copiilor poate fi descărcată de pe site-ul Poliţiei Române, www.politiaromana.ro.

"Copiii trebuie să-şi cunoască drepturile şi obligaţiile, pentru a dobândi o educaţie în spiritul unei societăţi bazate atât pe respectarea normelor morale, cât şi a celor legale. De asemenea, copiii trebuie să cunoască la ce riscuri se expun în cazul în care nu respectă legea sau ce trebuie să facă, în cazul în care le sunt încălcate drepturile. Copiii, părinţii, educatorii trebuie să găsească în lege nu un lucru negativ, ci un instrument, un partener în atingerea scopului pe care îl au, acela de a înţelege rolul şi necesitatea existenţei unui sistem legislativ corect", precizează Inspectoratul General al Poliţiei Române într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, broşura îi ajută pe copii să nu greşească niciodată pe motiv că nu cunosc legea şi să ştie că, în cazul în care devin victime, pot avea încredere că instituţiile statului îi vor pedepsi pe cei vinovaţi.