Consiliul National al Elevilor, impreuna cu Asociatia Elevilor din Constanta si Academia Tinerilor, cer Parlamentului sa modifice legea privind cresterea sigurantei in scoli "astfel incat elevii si cadrele didactice sa fie cu adevarat in siguranta".

Intr-un comunicat de presa transmis de Asociatia Elevilor din Constanta se arata ca cele 3 organizatii solicita Comisiei de invatamant a Camerei Deputatilor ca in sedinta de marti, 31 martie 2015, sa tina cont de amendamentele propuse, in conditiile in care propunerea legislativa a fost inregistrata la Camera.

Potrivit acestora, actuala lege 35/2007 prezinta 2 deficiente:

  • Desi paza trebuie sa fie asigurata de catre autoritatile locale, conform legii nr. 1/2011, legea nr. 35/2007 nu este clara in acest sens.
  • Legea obliga scolile sa aiba semn distinctiv, dar cu acordul parintilor. Aceasta formulare este aberanta. Daca legea doreste sa oblige la o uniforma, trebuie ca statul sa asigure finantarea, ceea ce nu se intampla. De asemenea, decizia unor parinti nu poate produce efecte pentru parintii care s-au opus. Totusi, ce legatura are uniforma cu siguranta in scoli?

Consiliul National al Elevilor, Asociatia Elevilor din Constanta si Academia Tinerilor au lansat sambata o petitie in acest sens care are in prezent peste 1500 de semnaturi.

Totodata, organizatiile cer Parlamentului sa nu neglijeze aceasta problema a sigurantei in scoli si sa adopte solutii pertinente si eficiente, "si nu solutii demagogice, nespecifice realitatii contemporane".