Ambasadorul Rusiei in Romania, atac la Vladimir Tismaneanu si Marius Stan: Nu este deloc necesar ca pe paginile publicatiilor centrale sa se dea cuvantul la orice badaran. Reactia autorilor de pe Contributors: E nevoie sa i se spuna ca Romania nu este un protectorat rusesc

de Red. Stiri     HotNews.ro
Sâmbătă, 28 martie 2015, 12:41 Actualitate | Russia Report


Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malginov, a reactionat fata de un articolul "Ispita fascistă a tovarăşului Putin" semnat de Vladimir Tismaneanu si Marius Stan pe Contributors.ro si preluat de Romania Libera. Malginov spune, intr-un comunicat publicat pe site-ul Ambasadei, ca "nu este deloc necesar ca pe paginile publicaţiilor centrale să se dea cuvântul la orice bădăran". Mai mult, ambasadorul rus spune ca "Republicarea despre care este vorba să rămână pe conştiinţa echipei editoriale".

Dupa ce spune ca "am primit cu surprindere şi dezamăgire" articolul, Oleg Malginov anunta ca "pentru mine portalul informaţional Contributors.ro şi ziarul România Liberă au încetat să existe ca surse de mass-media demne de respect".

In replica la acuzele lui Oleg Malginov, autorii incriminati scriu, intr-un articol publicat pe Contributors.ro ca "ne este teamă, autorilor acestui articol, că domnul ambasador confundă luciditatea cu bădărania. Bădăranie să fi fost și când Hillary Clinton a comparat invazia Crimeii cu aceea a Cehoslovaciei de către Hitler? Plecând de la un concept al unui mare istoric, Fritz Stern, noi scriam despre o ispită fascistă. Se pare că e mai mult decat o ispită. Domnul ambasador socoate că poate da lectii presei din România, o ţară liberă, membră in UE si NATO, despre ce să publice si ce să cenzureze. Credem că e vorba de o confuzie istorică: România nu mai este o “democraţie populară”. Pactul de la Varovia a sucombat in urmă cu mulţi ani. Suntem in anul de graţie 2015, iar libertatea presei este garantată constituţional in România. La fel și libertatea de opinie. Dacă dl ambasador iși permite să reactioneze astfel, de o manieră intimidantă, la articolul nostru, mâine vine in mod sigur rândul altora. E nevoie să i se spună că România nu este un protectorat rusesc".

UPDATE 13.23: Inca un atac la adresa lui Vladimir Tismaneanu si Marius Stan, insotit de o amenintare voalata: Presedintele Camerei de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa, Tudor Afanasov, "îi roagă pe toți formatorii de opinie să fie foarte vigilenți în exprimare, chiar dacă au critici la adresa cuiva, o pot face  folosind un limbaj demn de intelectualitatea poporului nostru, demn de apartenența noastră la cultura europeană și nu un limbaj care ne proiectează înapoi în secolele barbare. Folosirea unui limbaj adecvat poate să ne ajute în dezvoltarea relațiilor bilaterale și poate evita neplăceri" (sursa).

Comunicatul integral al Ambasadorului rus (Sursa):

"Am primit cu surprindere şi dezamăgire articolul publicat în ziarul România Liberă din 26 martie cu titlul «Ispita fascistă a tovarăşului Putin» luat de pe Contributors.ro.

Am considerat întotdeauna şi consider că presa poate şi trebuie să prezinte păreri diferite asupra problemelor actuale, inclusiv a celor de politica externă. Este absolut normal când mass-media exprimă opinii şi evaluări care nu coincid cu punctul tău de vedere. În acelaşi timp, lumea contemporană a surselor informaţionale este un spaţiu în care se relevă principiile morale ale societăţii şi valorile specifice oamenilor dintr-o ţară sau altă.

În decursul a puţin mai mult de trei ani de lucru în România în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse am făcut cunoştinţa mai multor oameni foarte buni, educaţi, pricepuţi, care îşi cunosc în detaliu meseria, cei cu care deseori nu am căzut de acord, am polemizat, discutând despre probleme destul de complicate ale politicii europene şi mondiale. Cred că nu mă voi înşela dacă voi spune că în acest răstimp am reuşit să simt sufletul poporului român în care s-au păstrat şi sunt păzite cu grijă valorile ortodoxe şi devotamentul faţă de idealurile umaniste şi europene.

Bineînţeles, fiecare societate consistă din oameni diferiţi. Dar nu este deloc necesar ca pe paginile publicaţiilor centrale să se dea cuvântul la orice bădăran. Republicarea despre care este vorba să rămână pe conştiinţa echipei editoriale. E foarte regretabil că asemenea text i-a stârnit interesul. Iar pentru mine portalul informaţional Contributors.ro şi ziarul România Liberă au încetat să existe ca surse de mass-media demne de respect.

Îmi închipui ce ecouri le poate provoca reacția mea destul de emoțională. Cu toate acestea, sunt convins că rațiunea și moralitatea societății romănești în sfărșit vor prevala.

Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România, O. Malginov"

Ce l-a determinat pe ambasadorul Rusiei sa recurga la aceste exprimari?  Iata articolul incriminat, in integralitate:

Ispita fascistă a tovarășului Putin (Un eseu de Vladimir Tismaneanu și Marius Stan)

Vladimir Putin a devenit campionul global al barocului comunisto-fascist. În aceste zile, la hotelul “Holiday Inn” din Sankt Petersburg, sub patronajulul partidului “Rodina” de orientare putinistă, are loc ceea ce antifrastic se numește “Forumul Conservator”. Sunt prezenți reprezentanții unor formațiuni extremiste, neo-naziste, nostalgicii “Ordinii Europene” proclamate de Hitler și maniacii suprematismului alb, antisemiți de toate culorile, xenofobi isterici și alte creaturi pe care, în chip normal, le numim crackpots. Cei care au încercat să protesteze au fost ridicați de poliție.

Așadar, în apropierea aniversării a șapte decenii de la victoria împotriva Germaniei naziste, fostul locotenent-colonel KGB, cel care se jură urbi et orbi că venerează sacrificiile sovietice din acel teribil carnagiu mondial, mai brutal și mai sângeros decât orice a cunoscut omenirea până atunci, devine complicele unei reuniuni revanșarde de cea mai abjectă formulă fascistă. Această adunare are loc în orașul de pe Neva, Leningradul celor 900 de zile de supraviețuire în condițiile atroce ale blocadei. Dar este și orașul lui Putka și al mafiei care l-a adus la putere.

Ce-l unește pe Putin cu acești gangsteri politici deghizați în oameni politici? Simplu spus, oroarea de diversitate și de pluralism. Se zvârcolesc în mormânt scritori precum Konstantin Simonov, Aleksandr Tvardovski, Ilya Ehrenburg, Anna Ahmatova, Vasili Grossman, Mihail Șolohov, Aleksandr Soljenițîn — menționăm deliberat autori altminteri foarte diferiți, dar în mod cert cu toții anti-naziști.

Putin se joacă în aceste momente cu focul. Idila cu extremismul (de dreapta ori de stânga) nu poate duce decât la dezastre. Când Hillary Clinton a propus analogia între invazia Crimeii, acum un an, și cea a Cehoslovaciei, de către Hitler, au fost unii care au protestat. Mai sunt și acum destui, convinși sau stipendiați, care vorbesc despre “legitima apărare” a lui Putin și a camarilei sale. Timp în care hoțul strigă “Prindeți hoțul!”, acuzând de fascism Maidanul și alte expresii ale libertății civice.

A sosit din plin momentul să se renunțe la gândirea deziderativă, la ceea ce se cheamă wishful thinking. Putin este un dictator amoral căruia principiile dreptului internațional nu-i spun absolut nimic. El disprețuiește statul de drept și nu crede decât în forță. Este anti-occidental și anti-liberal în chip visceral. Cum scrie Alain Besançon în eseul tradus și prefațat de noi doi, Putin este urmașul sovietismului, împărtășește cu Lenin, Stalin, Hrușciov și Brejnev oroarea de libertate, de ceea ce înseamnă autonomia individului. Se regăsește în cultul disciplinei cazone, în imnurile și marșurile imperialiste, în doctrinele rasiste care inspiră, în unele privințe, proiectul eurasiatic. Nu are ce oferi poporului rus decât arme, agresiuni și circ de tipul Olimpiadei de la Soci (adevărată potemkinadă). Avem de-a face cu un regim corupt  integral și iremediabil, cu o metastază a abjecției și a turpitudinii.

Putin pariază pe starea de spirit disperată din Rusia acestor vremuri. În acest sens, ispita fascistă pe care o încarnează el este similară celei despre care a scris istoricul Fritz Stern când s-a ocupat de ascensiunea nazismului. Alianța extremei drepte vestice care îl glorifică pe Putin (probabil subvenționată de acesta) își zice “Pace și Libertate”. În fapt, e vorba de sclavie și război. Cine ignoră acest lucru nu pricepe natura sistemului putinist și adevăratele sale obiective. Ignoranța, în acest caz, duce în mod cert la catastrofă. Dacă sunăm cassandric în acest text, o facem cât se poate de responsabil, convinși că doar rezistența la acest proiect liberticid poate salva omenirea de un Armageddon — sau, de acea “apocalipsă într-o singură țară”, așa cum circula o glumă amară, după prăbușirea URSS, ca prelucrare a tezei staliniste. În acest sens, Kremlinul a devenit sinecdoca pandemoniului contemporan…


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

24163 vizualizari

 • +95 (117 voturi)    
  Avem libertate de expresie in Romania, (Sâmbătă, 28 martie 2015, 12:44)

  emil bobu [utilizator]

  aici nu e ca-n Rusia, unde orice disensiune este eliminata prin forta!
  • +69 (83 voturi)    
   pai (Sâmbătă, 28 martie 2015, 13:12)

   Point [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   sa le enumeram:
   amenintare,intimidare,bataie,puscarie,glont!!
   primul pas a fost facut.domnul ambasador a si pus stampila unor publicatii ROMANESTI.poate excelenta sa confunda funtia de ambasador cu aceea de comisar sovietic.
   • -53 (71 voturi)    
    avem libertate de expresie (Sâmbătă, 28 martie 2015, 13:40)

    numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui Point

    Dar luptat cu vehementa impotriva ei (inchideti A3)
    • +52 (58 voturi)    
     ! (Sâmbătă, 28 martie 2015, 16:29)

     tudorr [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

     A3 nu este presa, este o cocina de porci platiti sa faca gargara impotriva cui vrea detinutul Voiculescu!
    • -9 (39 voturi)    
     Cu Ponta si Iohannis, nu se stie! (Sâmbătă, 28 martie 2015, 16:58)

     Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

     Ponta e rusofil 100%, Iohannis cel putin 70%, asa ca trebuie sa fim atenti sa oprim aceste doua /// sa vanda Romania Rusiei!
     • -28 (34 voturi)    
      Ce vrei draga, daca le place... (Sâmbătă, 28 martie 2015, 18:41)

      EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

      ...vodca si nu whiskey-ul ca lu' Base? Desi cred ca si Base e macar 10% rusofil, asta pentru ca fara cateva cubulete de gheata, nu se poate....
   • +30 (38 voturi)    
    radio erevan : (Sâmbătă, 28 martie 2015, 16:49)

    novator [utilizator] i-a raspuns lui Point

    Ambasadorul rusiei la Bucuresti, nu a amenintat jurnalistii romani ci si-a cerut scuze romanilor pentru elucubratiile lui Rogozin si ale lui Dughin, spunand ca "la betie, acestia vorbesc prostii" si ca insusi Putin i-a urecheat pe prostanaci.

    In acelasi sens, Presedintele Camerei de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa, Tudor Afanasov, "îi roagă pe toți formatorii de opinie sa ii ierte pe betivanii in cauza si promite ca de acum incolo, vor fi foarte vigilenți în exprimare"
    • +7 (7 voturi)    
     Betii elucubrante?! (Duminică, 29 martie 2015, 0:56)

     Clop [utilizator] i-a raspuns lui novator

     Nu e radio Erevan, cand e vorba de cizma rusilor, nimic nu e de luat in bascheti, in derizoriu.

     Este un subiect de cea mai inalta lucratura de securitate si diplomatie.

     Rogozin si Dughin sunt in intimitatea Kremlinului+ atanasovii.
     • +5 (5 voturi)    
      stiu dar....... (Duminică, 29 martie 2015, 12:01)

      novator [utilizator] i-a raspuns lui Clop

      ....la un asemenea comportament din partea rinocerilor din putinistan, nu poti veni cu argumente pentru ca nu sunt ascultate iar protestele sunt in van.
      Asa ca, ce poate fi mai enervant pentru un infumurat narcisist, decat sa fie "luatul in bascheti" ?
   • +1 (3 voturi)    
    precis ! (Sâmbătă, 28 martie 2015, 22:31)

    baimarean [utilizator] i-a raspuns lui Point

    Si nici nu cred ca a regretat atentatul de la Charlie Hebdo.
    Hell, poate ii pune pe rusnaci sa traga in cei ce deranjeaza cu pixul!

    Poate ar merita un mars al tacerii in fata ambasadei lor......cu ziare libere in mana! (22, Dilema, etc)
   • +4 (4 voturi)    
    Eurasianism sau atlantism (Duminică, 29 martie 2015, 0:51)

    Clop [utilizator] i-a raspuns lui Point

    Europa azi are de ales: eurasianism sau atlantism. Fie merge cu Rusia, fie cu America.(Dughin).

    Aleksandr Dughin, in 1998: Metodele noastre de actiune - atacuri, sabotaje, incendieri, poduri aruncate in aer...

    Aleksandr Dughin a fost in Romania si in septembrie 2013, cand s-a intalnit, printre altii, cu fostul premier Adrian Nastase, aflat in prezent la penitenciar.

    Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17551304-aleksandr-dughin-fost-romania-ideologul-lui-putin-intalnit-clerici-ortodocsi-sustine-mircea-popa-seful-fundatiei-romania-rusia.htm
  • -45 (65 voturi)    
   Nu e adevărat, domnule ambasador (Sâmbătă, 28 martie 2015, 15:57)

   Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Domnul Tismăneanu nu este un bădăran, este doar sluga celor de la care-si câștiga bănuții.
   Dar îngrijorarea ambasadorului rus, a cărui reacție putea sa si lipsească, este lipsită de orice temei, Contributors si România Libera sunt citite numai de catre o mana de băsiști si lachei ai SUA si finanțate de Soros pentru ca altfel ar fi dat de mult ortul popii dpv economic.
   Opinia publica romană s-a lămurit demult cum sta România cu grija pe care i-o poarta îndepărtatul licurici.
   De ce credeți ca nimeni nu îndrăzneste sa inițieze si sa dea publicității un sondaj de opinie asupra evenimentelor din Ucraina?
   • +25 (41 voturi)    
    Pentru tine, postac rus ce esti, (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:43)

    emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

    orice om care expune corect defectele mintale si aroganta lui Putin este automat sluga unor straini.

    Problemele tarii tale vin de la Kremlin, dar sa nu cumva sa vezi adevarul fiindca vei fi arestat.

    Si Malginov zice ce i se dicteaza, asa e in fascismul putinist, trebuie sa fii 100% cu ce zice herr Putler, altfel esti arestat/deportat sau ucis ca Nemtsov.
   • +30 (40 voturi)    
    ha ha (Sâmbătă, 28 martie 2015, 19:05)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

    te-ai apucat sa-l preamaresti pe maretul ambasador din camaruta de la subsolul ambasadei de unde postezi?
    Pasol na turbinca!
   • +17 (31 voturi)    
    Tismaneanu e profesor universitar (Sâmbătă, 28 martie 2015, 20:08)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

    Asa isi castiga painea in tara care are 200 de universitati in top 500 si care domina top 10-ul.
    Mujicia cat are? Iti spun eu Moscova si atat.
    • -5 (11 voturi)    
     profesor universitar pe contributors (Sâmbătă, 28 martie 2015, 23:34)

     GRadu007 [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

     Poti sa faci ceva pe tara in care un absolvent de facultate de sociologie marxista din Bucurestiul ceausist ajunge profesor universitar.

     Sau poti sa o iei ca pe o dovada in plus ca America n-a facut altceva incepind de prin anii '60 decit sa se bolsevizeze pe nesimtite.

     America va avea onoarea sa fie urmatoarea victima a bolsevicilor (cunoscuti azi sub numele de neoconi) dupa Germania si Rusia/URSS. Pentru cei care nu stiu, in anii care au precedat venirea lui Hitler la putere, (in jur de 1920), partidul comunist din Germania avea 6 milioane de membri si tara era complet ruinata. Iar amoralitatea publica se putea compara doar cu ce vedem azi in USA. Berlinul, de exemplu, era capitala mondiala a pornografiei si a bordelurilor, a luxului orbitor si a mizeriei absolute.
    • -2 (12 voturi)    
     profesor universitar pe contributors (Sâmbătă, 28 martie 2015, 23:34)

     GRadu007 [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

     Poti sa faci ceva pe tara in care un absolvent de facultate de sociologie marxista din Bucurestiul ceausist ajunge profesor universitar.

     Sau poti sa o iei ca pe o dovada in plus ca America n-a facut altceva incepind de prin anii '60 decit sa se bolsevizeze pe nesimtite.

     America va avea onoarea sa fie urmatoarea victima a bolsevicilor (cunoscuti azi sub numele de neoconi) dupa Germania si Rusia/URSS. Pentru cei care nu stiu, in anii care au precedat venirea lui Hitler la putere, (in jur de 1920), partidul comunist din Germania avea 6 milioane de membri si tara era complet ruinata. Iar amoralitatea publica se putea compara doar cu ce vedem azi in USA. Berlinul, de exemplu, era capitala mondiala a pornografiei si a bordelurilor, a luxului orbitor si a mizeriei absolute.
     • +6 (8 voturi)    
      intr-o tara libera (Duminică, 29 martie 2015, 14:41)

      paranoid_android [utilizator] i-a raspuns lui GRadu007

      nu esti judecat pentru greselile parintilor;
      dar ma rog, bolsevicii nu au cum sa inteleaga

      remember "originea sociala sanatoasa", tovarase bolsevic?

      Nu le plangeti voi de mila americanilor, pana una alta, va plangem noi de mila.
    • +2 (4 voturi)    
     Precizare (Duminică, 29 martie 2015, 8:52)

     John M. [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

     Tara respectiva e USA. Totdeauna fii specific in afirmatii. Multi au inteles ca vorbesti de Romania, de unde si minusurile.
     • +2 (2 voturi)    
      Am crezut ca oricine stie (Duminică, 29 martie 2015, 17:32)

      Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui John M.

      care e tara care domina invatamantul universitar la nivel mondial. Am uitat ca mujicii traiesc in Evul Mediu si considera gulagurile de reeducare sovietice peste orice universitate din lumea asta.
  • +25 (35 voturi)    
   Certitudinea ca nu e sursa pentru ambasadorul rus (Sâmbătă, 28 martie 2015, 15:58)

   danduta [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   va creste, indubitabil, atractivitatea si ratingul atat pentru Contriburors cat si pentru Romania Libera.
   Pana acum dubiul, ca ar putea fi surse de informare pentru ambasadorul rus, a indepartat multi potentiali cititori.
   Nu suportau vecinatatea personajului.
   Inca 2 comentarii ale stimatului ambasador (ignor numele, ceva cu Ivanov, cred)
   si vom purta toti insigne: "Je suis Contributors".
   • +3 (9 voturi)    
    Pai, deja le purtam. Nous suivons... (Sâmbătă, 28 martie 2015, 18:46)

    EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui danduta

    ...contributors a ,,buget d'(s)etat''
    • +4 (8 voturi)    
     Nous suivons ? (Sâmbătă, 28 martie 2015, 20:16)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui EU-74-RON

     Poate " nous sommes ".
     Ideea e corecta , dar e bine sa fie si scrisa corect. Nu ?
  • -24 (38 voturi)    
   Nu am mari speranțe (Sâmbătă, 28 martie 2015, 16:02)

   Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   ca-mi va trece de cenzura HN comentariul anterior, dar încerc si eu, nu dau cu parul.
   • +24 (34 voturi)    
    Nu mai bine iti cauti alta slujba? (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:44)

    emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

    De ce sustii regimul tiranic de la Kremlin?

    Iti place dictatura? Iti place saracia?
    • -10 (20 voturi)    
     nu-mi plac nici dictatura, nici sărăcia (Sâmbătă, 28 martie 2015, 19:56)

     Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

     Dar si mai mult îmi displac niște gunoaie criminale care se vor si se cred stăpânii lumii.
     Iar in ziua in care Rusia va semna aderarea la Uniunea Europeana, ma voi îmbata de bucurie.
     Si se va întâmpla, cu siguranța.
     • 0 (2 voturi)    
      sincer, nici mie nu imi place.. (Duminică, 29 martie 2015, 17:55)

      Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      ..Vladimir Tismaneanu. In opinia mea, nu este un personaj sincer, Mai mult, chiar il suspectez ca sub penele sale de mare intelectual, anticomunist, antifascist, antirasist. democrat, etc. etc., ascunde un personaj ,mai degraba in conflict cu ceea ce vrea sa ne convinga ca este.
      Dar chiar si asa, ambasadorul rus, trebuie sa stie ca in Romania este , sper eu, liber dreptul de a-ti exprima opiniile. Si in plus , suntem o natiune inca traumatizata de ororille imperialismului comunist. Prin urmare, daca are ceva de spus, sa o zica , liber ( dar cu diplomatie) si argumentat.
    • +12 (20 voturi)    
     ii plac banii (Sâmbătă, 28 martie 2015, 20:08)

     Orizont [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

     e platit ca sa posteze mesaje pro Putin.
  • +22 (28 voturi)    
   ,,libertate de expresie''. Si-n Rusia este... (Sâmbătă, 28 martie 2015, 18:35)

   EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   ...libertate de expresie...expresia fetzei...
   • +1 (3 voturi)    
    expresia fetei (Duminică, 29 martie 2015, 8:57)

    John M. [utilizator] i-a raspuns lui EU-74-RON

    incremenite de uimire ca tot ce li se intampla de 90 de ani incoace nu se mai termina! Generatii se nasc si mor si limanul tot nu se intrevede.
  • +3 (3 voturi)    
   Da, avem si TGV in Romania :D (Duminică, 29 martie 2015, 0:46)

   Clop [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Avem, dar Dughin, ideologul de casa al lui Putin, sa nu mai fie primit in Romania pe sest de catre BOR si influenta. Dughin sa fie declarat persona non grata. Vine asta sa arda lampa pe-aici, se fac simpozione cu Dughin in Romania.

   Alo, SRI-ul?

   Nu ma intereseaza viitorul relaţiilor româno-ruse în viziunea lui Aleksandr Dughin.

   http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17551304-aleksandr-dughin-fost-romania-ideologul-lui-putin-intalnit-clerici-ortodocsi-sustine-mircea-popa-seful-fundatiei-romania-rusia.htm
  • +5 (5 voturi)    
   Sa plece in tara lui cat mai degraba! (Duminică, 29 martie 2015, 1:53)

   Primula [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Puterea de la Bucuresti ar trebui sa-l declare "persona non grata" pe acest om care nesocoteste valorile Romaniei, pe chiar pamantul tarii in care el este doar un oaspete!
  • +8 (8 voturi)    
   Malginov - OUT! (Duminică, 29 martie 2015, 9:58)

   Soljenitin [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Oleg Malginov trebuia expulzat inca din momentul in care si-a permis magaria asta!
 • +72 (88 voturi)    
  cum? (Sâmbătă, 28 martie 2015, 12:49)

  Klaus_CT [utilizator]

  Pai stimate domnule ambasador, micul kgb-ist chiar asta face, adica infiereaza fascismul/nazismul si tot ce a reprezentat aceasta ciuma a secoului 20, dar in acelasi timp la Sankt Petersburg se tin adunari cu membrii marcanti ai gruparilor extremiste din Europa.
  Tovarasul putin se intalneste cu oricine este dispus sa dinamiteze Europa din interior, fara sa tina cont ca este vorba despre extremisti de stanga sau de dreapta.
  Vreti exemple de astfel de partide? Va enumar doua: Jobbik (Ungaria), Zori aurii (Grecia).
  Ok, inteleg ca URSS a luptat impotriva nazismului, insa nu ati fost singurii. Dar acum al dumneavoastra presedinte, putin, se intalneste cu fanii/discipolii acelora cu care al vostru popor a luptat e viata si pe moarte.
  Nu este ipocrizie de cea mai joasa speta atitudinea kgb-istului putin?
  • +36 (40 voturi)    
   Si Stalin s-a infratit cu Hitler, ca Putin cu (Sâmbătă, 28 martie 2015, 16:59)

   danduta [utilizator] i-a raspuns lui Klaus_CT

   extremistii.
   Ce mi-e baba rada, ce mi-e rada baba.
   Cum e sacul si peticu'.
 • -67 (99 voturi)    
  Nu e greu sa enervezi (Sâmbătă, 28 martie 2015, 12:50)

  echidistantul_ [utilizator]

  Nu e deloc greu sa enervezi. Este mai greu sa formezi relatii din care tara ta sa castige.
  Din pacate. dl. Vladimir Tismaneanu este rupt de realitatea Europei de Est. Si nu are curajul sa spuna adevarul atata timp cat mana care il hraneste este SUA.
  • +35 (51 voturi)    
   Să enervezi un dictator (Sâmbătă, 28 martie 2015, 13:14)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

   este floare la ureche, dai dovadă de inteligență când ajuți un dictator să se comporte în mod democratic.
  • +53 (69 voturi)    
   se pare ca stiti destule (Sâmbătă, 28 martie 2015, 13:16)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

   Ne puteti spune va rugam care este adevarul referitor la Europa de Est pe care nu are curaj sa il spuna Dl. Tismaneanu?
   Ca Rusia ne considera in continuare in sfera ei de influenta desi noi nu vrem si spunem asta raspicat de mai bine de 200 de ani?
   Ce ar trebui sa publice presa romaneasca ca sa nu il enerveze pe Tarul Putin? stiri despre minunata economie rusa? despre cultura infloritoare a Moscovei? despre societatea civila care a fost sugrumata la propriu?
   • -14 (36 voturi)    
    27 Iunie 1940 (Sâmbătă, 28 martie 2015, 16:37)

    echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    La 27 Iunie 1940 , Consiliul de Coroana a votat cu un zdrobitor 19-6 in favoarea cedarii Basarabiei si Bucovinei catre URSS-ul lui Stalin. Fara lupta, fara pretentii.
    Armata romana nu a tras nici macar un glont, totul a fost facut cadou mujicstanului.
    Si acuma apari tu, neica Chimicu' si spui ca am zis-o raspicat ca nu ii vrem de 200 de ani incoace?
    Mai pune mana pe istorie, puisor.
    Ne-am caciulit la marile puteri de la Cuza incoace si am obtinut usturime la fund si milioane de morti.
    Asta ne asteapta si acuma.
    Nu avem nici macar un avion functional dar umblam cu coada pe sus ca si capra raioasa.
    • +17 (27 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:28)

     [anonim] i-a raspuns lui echidistantul_

    • +9 (19 voturi)    
     Uau, 1940... (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:45)

     emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

     Da, mentalitatea ta cam e de prin 1940, cam de prin SSSR.
    • +15 (23 voturi)    
     ai citit doar istoria scrisa de Roller (Sâmbătă, 28 martie 2015, 19:13)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

     sau doar aia scrisa la Moscova 'distantule
     Romania era in ace moment cu spatele la zid si fara aliati. Nen'tu Stalin tocmai facuse un frumos pact cu nen'tu Hitler si urmarea a fost ca noi am pierdut Basarabia si tarile baltice independenta.
     S-a scris mult pe tema "ce-ar fi fost daca" Romania nu ceda Basarabia fara lupta si incerca sa devina o a doua Finlanda. Conditiile geografice insa nu erau aceleasi.
     Oricum cedarea Basarabiei a dus la intrarea Romaniei in razboi un an mai tarziu si asta demonstreaza inca o data marea iubire pe care le-o purtam rusilor.
     Calaresti un cal mort 'distantule si ori esti platit sa scrii tampeniile astea ori nu.
     Pupa-l pe Putler din parte mea.
     • +2 (4 voturi)    
      Da, si? (Sâmbătă, 28 martie 2015, 22:26)

      echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

      Finlanda nu a fost la fel? Polonia nu a fost la fel? Si totusi, au luptat.
      Nu e vorba de conditii, e vorba de cojones. Care le-au lipsit conducatorilor de atunci si suspectez ca si cei de azi nu le au.
      Agresarea URSS-ului in 22 iunie 1941 de catre trupele romanesti ( alturi de Hitler!!!!) a fost o strategie proasta pe care am platit-o noi, oamenii de rand. Cine are stramosi ramasi pe la Cotul Donului, stie de ce.
      La fel ca si azi... Romania nu invata nimic.,
     • +3 (3 voturi)    
      imi lipseste Mazeta (Duminică, 29 martie 2015, 10:26)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

      cred ca e la moscow..in drink building
   • +19 (25 voturi)    
    Stiri despre "minunatul Putin!". (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:07)

    danduta [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    Dar astea au fost stirile. Atunci, care-i chichirezu' ? De ce se supara ambasadoru' ?
    Ca le Pen, Jobikk, si Putin s-au infratit ?!
    Dar asta e realitatea la hotelul din Sankt Petersburg.
  • +36 (50 voturi)    
   ce (Sâmbătă, 28 martie 2015, 13:23)

   Point [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

   sa castige ivane?inca 50 de ani de comunism,alte milioane de morti?o fi tismaneanu rupt,insa nu de realitate.voi,noii comunisto-miliardari,sunteti rupti de propria voastra tara,pe numele ei rusia.


   off:si daane doaaamne IP-uuul loooor!
   dar mai repede ca apar omuletii verzi si la noi
   • -13 (27 voturi)    
    Si ce o sa faci cu el? (Sâmbătă, 28 martie 2015, 16:34)

    echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui Point

    IP:109.102.10.148
    Si ce o sa faci cu el? Ai auzit si tu de IP si crezi ca esti mare geniu :P. De fapt esti un punct insignifiant.

    Zicea inteleptul Solomon "mai bine un vecin aproape decat un frate departe."
    Domnul Vladimir , fratele de departe poate baga batul prin gard, ca este departe. Nu il intereseaza ca tinerii romani o sa moara din nou in stepele calmuce pentru orgoliul stapanilor dumnealui.
    Tovarasul Vladimir, vecinul de aproape poate ajuta in ziua necazului sau poate provoca ziua necazului. Bunicii lui virau cu senilele tancurilor peste romani la Cotul Donului si le puneau intrebarea cinica: "Ce cautai in tara noastra"?

    Ar fi bine daca domnul Vladimir ar avea capabilitatile negocierii cu tovarasul Vladimir, nu doar al intaratarii prostesti.
    • -15 (31 voturi)    
     haiduc de Washington (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:31)

     dion [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

     Când unei lichele intelectualiste îi scad veniturile din șerbet (vezi înlăturarea acum trei ani a lui Tismăneanu din conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului) dă din copită.

     Ăsta e Vladimir, fiul evreului komiternist bolșevic Leonte Tismăneanu, cel mai mare torționar al poporului român.
     • +5 (9 voturi)    
      Cel mai mare tortionar ? (Sâmbătă, 28 martie 2015, 20:30)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui dion

      Esti sigur ? Pe ce te bazezi ?
      • 0 (12 voturi)    
       Tismăneanu, aka Tisminetsky (Sâmbătă, 28 martie 2015, 21:16)

       dion [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

       Vladimir Tismăneanu este fiul lui Leonte Tismăneanu (Tisminetsky), activist al partidului comunist încă din anul 1930, și Hermina Marcusohn, medic și activistă PCR, ambii erau evrei. Tisminetsky, născut în Basarabia și stabilit în Uniunea Sovietică la sfârșitul anilor 1930, a lucrat cu asiduitate acolo în structurile de propagandă. A revenit în România după 23 August pentru a deveni, sub regimul comunist, șeful departamentului de marxism-leninism de la Universitatea București, apoi șef al Editurii Politice. Colaborator apropiat al Anei Pauker.
       • +3 (3 voturi)    
        Cred ca d-l Tismaneanu a dovedit (Duminică, 29 martie 2015, 9:51)

        John M. [utilizator] i-a raspuns lui dion

        cu prisosinta in lunga si competenta sa viata academica desfasurata de ambele parti ale Atlanticului ca este un om dedicat total valorilor culturii si civilizatiei occidentale bazate pe mitul iudeo-crestin si pentru care il felicitam si ii multumim ca o imparte nu noi.
        • -2 (4 voturi)    
         Esti sarcastic, nu-i asa? (Duminică, 29 martie 2015, 13:26)

         D-or [utilizator] i-a raspuns lui John M.

         Tismaneanu a dovedit o crunta lipsa de empatie fata de marea majoritate a celor care au trait aici in comunism. S-a autopozitionat undeva sus de unde crede ca da lectii despre ce si cum am fi simtit noi ceilalti, aici. Dar el nu are de unde sa stie, pentru ca nu a facut niciodata parte din dispretuita si mult hulita majoritate.
       • 0 (0 voturi)    
        Eu prin (Duminică, 29 martie 2015, 14:09)

        adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui dion

        tortionar inteleg oameni gen Visinescu , Ficior,Nicolschi, Turcanu. etc.
        Avem o viziune diferita asupra cuvantului " tortionar".
    • -1 (15 voturi)    
     Dap (Sâmbătă, 28 martie 2015, 21:35)

     GRadu007 [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

     Ar fi bine ca domnul Vladimir sa discute cu rusii direct in limba rusa daca are sa le spuna ceva, nu prin intermediul limbii romane, nu pe site-uri romanesti si nu pitit vitejeste in spatele romanilor pe care ii instiga la razboi.
   • +7 (17 voturi)    
    e bine (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:46)

    doru001 [utilizator] i-a raspuns lui Point

    daca ii omori pe cei care nu-ti plac, o sa-ti placa sub Putin.
  • +25 (41 voturi)    
   Bravo! (Sâmbătă, 28 martie 2015, 13:26)

   Orpheus [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

   Pentru postarea asta ai castigat inca doi lei!
   • +20 (34 voturi)    
    De la cine? (Sâmbătă, 28 martie 2015, 14:02)

    Sani [anonim] i-a raspuns lui Orpheus

    Direct de la Putin....NU CRED....mai degraba de la coloana ruseasca din Romania....PSD & BOR.


    Mai este o varianta, tipul este un biet "Gica Contra", niste frustrati cum sunt destui in Romania care cred ca sunt mai destepti daca se arata "contra curentului"!


    Bre "Echidistantul" ai fost prin Rusia, vorbesti ruseste...ca sa intelegi ceva despre rusi....sau vorbesti sa te afli in treaba?!
    • -12 (26 voturi)    
     Democratia inseamna libertate (Sâmbătă, 28 martie 2015, 16:53)

     echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui Sani

     Domnul ( sau doamna?) "sâni":
     Daca am alta parere decat dvs. nu inseamna automat ca sunt "frustrat".
     Daca dvs. alegeti sa mergeti impreuna cu turma, este alegerea dvs.
     Daca eu si altii vrem o Romanie suverana, nu vasala la rusi sau angloamericani, e alegerea noastra.
     • +11 (19 voturi)    
      Nu e alegerea voastra, a rusilor, (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:46)

      emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

      e alegerea romanilor, iar romanii au ales UE si SUA ca aliati, nu tirania ruseasca.

      De ce?

      Pentru ca am fost sub jugul rusesc si stim cum e.
     • +8 (16 voturi)    
      Europa (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:55)

      Jar [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

      Occidentala e vasala la americani(dupa ce l-au batut pe Hitler si au ajutat cu bani);Japonia e vasala la americani dupa ce i-au batut bine si au ajutat cu bani;Coreea de Sud e vasala la mericani dupa ce a scapat-o de comunisti.
      Ti se par astia vasali?
      O fi romanul asa greu de cap?
      • 0 (6 voturi)    
       Mdea... (Sâmbătă, 28 martie 2015, 22:34)

       echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui Jar

       11 septembrie 1973, Salvador Allende este inlocuit de gen. Pinochet in Chile dupa o lovitura de stat orchestrata de CIA.
       In 1990 cand experimentul SUA s-a terminat, 40% dintre chilieni sufereau de foame.
       Ce mi-e cizma rusului, ce mi-e cizma cowboyului,
       Asta e soarta Romaniei, cu dorinta cetatenilor de a fi vasali cuiva...
     • +6 (16 voturi)    
      suverana ? (Sâmbătă, 28 martie 2015, 19:21)

      AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

      In ce sens ? in sensul in care Putin vrea o Ucraina suverana? In sensul la care visa tembelul de Ceausescu? In sensul Coreei de Nord? In sensul Venezuelei?
      Hai explica-ne!
      • +7 (15 voturi)    
       Pai alambic ala de echidistant (Sâmbătă, 28 martie 2015, 20:23)

       , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

       nu pricepe decat de exemple.
       Suveran inseamna pentru el ca noi sa le dam rusilor cu zambetul pe buze, ce vor, dupa ce ne iau tot! Ranjind!
       Mujicul nu pricepe ca civilizatia a trecut de carambul cizmei!
       El atata stie, atata poate, atata face!
       Dar uita ca eu nu VREAU sa fac ce vrea el.
       De ce?
       Pentru ca sunt LIBER!
       • +2 (6 voturi)    
        He he (Sâmbătă, 28 martie 2015, 22:38)

        echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

        In 4 decembrie 2004 Teo Peter este ucis de Christopher Van Goethem, soldat american de la Ambasada SUA din București aflat în stare de ebrietate.
        Soldatul fuge de la locul accidentului si nu este extradat din SUA. Acolo este achitat.
        Si el credea ca e liber intr-o tara libera, dar nu stia ca este supus intr-o tara ocupata de americani.
        Suveran inseamna sa le dai un sut in fund rusilor si un sut in fund angloamericanilor. Sa aperi interesul propriilor cetateni. Clear enough?
    • -4 (10 voturi)    
     din pacate (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:51)

     doru001 [utilizator] i-a raspuns lui Sani

     cu cit gindesti mai profund cu atit vezi mai multe nuante de gri. cei ca tine nu pot evita razboiul. nu poti trai in pace pentru ca nu-i respecti pe altii. deci va trebui sa mori in razboi. din pacate, distrugerile vor fi uriase. nu esti mai bun decit Putin, asta este problema./// N-ai cu cine sa discuti.
    • +1 (1 vot)    
     Ce religie ai tu? Si ce natie esti, vuvuzea? (Duminică, 29 martie 2015, 1:10)

     D-or [utilizator] i-a raspuns lui Sani

     N-am absolut nimic impotriva minoritatilor. Dar sa se prezinte ca atare si sa vorbeasca in numele lor, pentru ca nici noi nu vorbim in numele altora.
     Dar tocmai ei, ne-romanii, fac precum vuvuzelele.

     Au facut atita taraboi si cu orele de religie, de parea ca o sa ardem bisericile. Cind colo, 95% dintre romani au ales ora de religie. Probabil ca unii sint intr-adevar atei, dar galagia o faceau vuvuzele deranjate de religia noastra.
  • +14 (20 voturi)    
   ECHIDISTANTUL _ ? (Sâmbătă, 28 martie 2015, 15:39)

   banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

   As vrea sa stiu care este acea distanta de care pomenesti ? Directia este spre Moscova ?
   • -6 (12 voturi)    
    distanta (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:52)

    doru001 [utilizator] i-a raspuns lui banateanul.

    dintre fascistii insetati de singe din Vest si fascistii insetati de singe din Est!
  • +7 (15 voturi)    
   Corect, Putin s-a enervat foarte usor, (Sâmbătă, 28 martie 2015, 16:41)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

   uite in ce dezastru e Rusia acum doar pentru ca Putin a fost prea prost sa-si diversifice economia.
  • +3 (11 voturi)    
   Serios?! (Sâmbătă, 28 martie 2015, 20:20)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

   Ia ai tu 1 metru si eu 2. eu sa iti trag cate o scatoalca peste bot zilnic, asa de... placere!
   Cum poti tu, un limbric, sa ma convingi sa nu fac asta, cand cea mai mare placere a mea este sa te pleznesc?
   Se vede cat esti de echidistant; esti sub masa lui putin, departe de masa de oamani cerebrali!
   Ce zici, merge povestea?
   Ti/am explicat ca unui copil de trei ani!
   • 0 (6 voturi)    
    Ca si Christopher Van Goethem (Sâmbătă, 28 martie 2015, 22:44)

    echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    Ca si aluia ii placea sa plezneasca romani.
    Sarmanul Teo Peter, ca l-au uitat masele de "oamani cerebrali".
    Celor de la Bechtel le-am dat la fel ca rusilor, cote pentru despagubiri de razboi.
    Si asta "tras pe dreapta care nu trece pe rosu" se crede in sanul lui Avraam.
    Stai linistit copile, ca indata incep artificiile cu romansii in prima linie. Normal, impinsi de angloamericani de data asta. SI conducatorii nostri, o sa incerce sa ne convinga ca patria merita aparata :)
    • 0 (0 voturi)    
     Iliescu (Marţi, 31 martie 2015, 17:06)

     doru001 [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

     a semnat tratatul prin care militarii americani sint judecati in SUA pt. faptele din Romania. mi se pare ca numai Israelul a mai ratificat asta.
 • +54 (70 voturi)    
  tovarase ambasador ... (Sâmbătă, 28 martie 2015, 12:52)

  DuTeLaEst [anonim]

  ... poate tu personal esti om ok, dar lucrezi in slujba unui CRIMINAL politic !
  Nu uitam ce a facut cel care ti-a semnat acreditarea pt functia actuala in Cecenia, in Georgia, in Ucraina, nu uitam despre prabusirea avionului de la Smolensk, despre prabusirea avionului Air Malaysia in Ucraina !!!
  Nu uitam nici despre jurnalistii din Rusia care au murit in conditii suspecte, nici despre policienii de acolo din opozitie !
  De asemenea trebuie sa nu uiti tovarase cum isi trateaza seful tau pe cei care actioneaza la comanda lui : aminteste-ti de submarinul Kursk si concediul sefului tau !
  • +36 (44 voturi)    
   ... cum nu uitam nici... (Sâmbătă, 28 martie 2015, 13:17)

   Orizont [utilizator] i-a raspuns lui DuTeLaEst

   tezaurul!
  • +18 (24 voturi)    
   Nu chiar (Sâmbătă, 28 martie 2015, 13:27)

   Orpheus [utilizator] i-a raspuns lui DuTeLaEst

   Un om OK nu coboara la nivelul asta!
 • +20 (32 voturi)    
  Cam nervos (Sâmbătă, 28 martie 2015, 13:02)

  ploiesteanu [utilizator]

  tavarișci ambasador. Bine, e o modă acum, ca ambasadorii să dea lecții de democrație în România, poate c-ar trebui să facă și-o școală de vară cu miniștrii, prim miniștrii și președinții României în care să se predea democrația.
 • +32 (42 voturi)    
  ...sunt păzite cu grijă valorile ortodoxe... (Sâmbătă, 28 martie 2015, 13:03)

  sani [anonim]

  Ohohoh, Toarasu' Putin & prichindeii 'respecta' si 'pazesc' valorile ORTODOXE!


  Inca odata se dovedeste existenta 'Corporatiei'
  BOR - PSD - PUTIN = TRADARE NATIONALA.

  Bai rusule, fabricati voi la Putin acasa un mir Anti-DNA in folosul PSD-istilor Iliescu, Ponta, Sova, etc...?
  • +9 (17 voturi)    
   Am vazut ca BOR e infiltrata de rusi (Sâmbătă, 28 martie 2015, 16:12)

   danduta [utilizator] i-a raspuns lui sani

   Cum il cheama pe "ideologul" ala al lor ? Ala cu nova rossia.
   Ala care a taifasuit si cu Dogaru, de la sindicatul militarilor reservisti. Si cu Adrian Nastase sapte case.
   Ala care a taifasuit si cu nu stiu ce rang bisericesc de la BOR (cred filiala Suceava, Iasi).
   Ala, Melnicicov, Rasputinicov, etc-cov...
   Otodoxi, ortodoxi, dar nu cu rusii, nu cu a "4-a Roma", ci cu Patriarhul Constantinopolelui.
   • -7 (19 voturi)    
    păcat ca nu mai sunt cursuri de limba romană la se (Sâmbătă, 28 martie 2015, 18:38)

    Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui danduta

    Ai fi aflat si tu ca pluralul de la ortodox e ortodocși.
    • +4 (10 voturi)    
     Pentru Gustav (Sâmbătă, 28 martie 2015, 20:38)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

     Danduta a scris pluralul de la ortodocsii rusi !
 • +31 (39 voturi)    
  Intotdeauna . . . . (Sâmbătă, 28 martie 2015, 13:12)

  Vali Cel Batran [utilizator]

  . . . adevarul supara! Si supararea este cu ata mai mare daca nu ai posibilitatea sa il pedepsesti fizic pe cel ce spune adevarul fiindca nu e rus ca Nemtov ci de alta nationalitate si pe alt teritoriu. Sac sac!!
 • +26 (38 voturi)    
  Regimul nazist (Sâmbătă, 28 martie 2015, 13:21)

  Trojan.H [utilizator]

  Du-te bai nene la vodca si la taranoii tai si scuteste-ne!
 • +31 (39 voturi)    
  E la modă să-i înjuri pe americani..... (Sâmbătă, 28 martie 2015, 13:25)

  Darksnakeheart [anonim]

  păi dă-i dracu' pe americani....lasă că-s mai buni rușii...americanii îs ăi mai nașpa oameni.....za zdrastvuiet tovarișci!!!!! UE?NATO? N-are rost... Vin rușii și pocnesc din degete! Și noi zicem Da, tovarișci!
 • +30 (42 voturi)    
  tov. ambasador (Sâmbătă, 28 martie 2015, 13:28)

  sachei [utilizator]

  esti beat! du-te sa te culci
 • -22 (32 voturi)    
  Unidirectional... (Sâmbătă, 28 martie 2015, 13:56)

  Tati [anonim]

  Pozitia ambasadei ruse exprima o... pozitie, cu care poti fi de acord sau nu. Se vad comentarii foarte virulente in acest sens, poate pe buna dreptate.
  Insa eu vreau sa ma mir de pozitia noastra si cand anumite ambasade occidentale ne dau "sfaturi ",iar reactia noastra e de doi bani !
  • +10 (16 voturi)    
   diferenta (Sâmbătă, 28 martie 2015, 15:42)

   doru001 [utilizator] i-a raspuns lui Tati

   este ca, la fel cum Kosovo nu se compara cu Crimeea, nici sfaturile din Vest nu se compara cu cele din Est.
  • +2 (8 voturi)    
   pentru Tati (Sâmbătă, 28 martie 2015, 20:42)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Tati

   Da-ne un exemplu de sfat prost, de sfat care ne impune sa fim mai hoti, sa preamarim dictatura
   sa fim impotriva democratiei , a libertatii de exprimare.
   Ai un astfel de exemplu ?
 • +3 (15 voturi)    
  stimati securisti (Sâmbătă, 28 martie 2015, 13:56)

  doru001 [utilizator]

  ca sa nu va omoare rusii trebuie sa-i lasati pe romani sa-si cistige piinea.
 • +17 (23 voturi)    
  ... (Sâmbătă, 28 martie 2015, 14:13)

  dragos234 [utilizator]

  Intr-o democratie se poate spune inclusiv ca Putin e un dictator cu tentatii fasciste. Nu inteleg ce l-a deranjat pe ambasador.
  • +6 (10 voturi)    
   tentatii pe dracu (Sâmbătă, 28 martie 2015, 15:36)

   doru001 [utilizator] i-a raspuns lui dragos234

   ai vazut "soviet story" pe youtube?
  • -8 (24 voturi)    
   total de acord (Sâmbătă, 28 martie 2015, 18:41)

   Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui dragos234

   La fel cum, intr-o democrație un ambasador are dreptul sa-i răspundă unui slugoi american.
   • +8 (14 voturi)    
    1812 (Sâmbătă, 28 martie 2015, 19:07)

    dragos234 [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

    Dar Basarabia furata, cand ne-o returneaza Putin?
   • +3 (9 voturi)    
    stiu ca postezi pe bani, insa (Sâmbătă, 28 martie 2015, 20:22)

    Orizont [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

    normal ca ambasadorul are drepturi, insa el reprezinta o tara si nu e logic ca aceea tara sa atace parerile unui jurnalist. Dumneata crezi ca este normal? De fapt dumneata nu postezi ce crezi, ci numai ceea ce esti platit sa postezi.
    Apropos, cu cit te platesc aia? 200 Euro pe luna? 300?
    • +1 (1 vot)    
     in ruble... (Duminică, 29 martie 2015, 10:32)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Orizont

     euro e nghetat de sanctiuni in banci..rublele le tiparesc si le trimit cu marfarul in Romania
 • +30 (40 voturi)    
  draga domnule ambasador (Sâmbătă, 28 martie 2015, 14:28)

  Булга́ков [anonim]

  Refacerea fostei URSS sau a zonei de influenta a fostei URSS nu se mai poate implini in contextul evenimentelor actuale.Alimentarea conflictelor pe care maica Russia le intretine ( prin Putin si acoliti ) in mod tacit nu face bine nici unui rus care este cu mintea la el acasa.

  Modul in care ati reactionat indica faptul ca nu sunteti convins in sensul celor afirmate mai sus.

  Fugiti cat puteti de sufletul poporului roman, nu veti putea sti niciodata ce e in sufletul romanilor care inca stiu bine ce a facut poporul rus pe aceste meleaguri si la ce "beneficii" am fost supusi.Adevarul supara ( si pe aici lumea nu uita niciodata faptul ca ati rupt tara in doua pe unde ati trecut).

  Va veni si momentul cand veti plati cu greu pentru tot ce ati facut.

  Putin si acolitii sai dispretuiesc statul de drept si cred doar in forta si agresiune ( mai nou sub forme inventive ).Intotdeauna ignoranta a dus la catastrofa.
  Era clar inca din 2004 ca veti ajunge vecini cu tari aliate NATO, ca vreti ca nu vreti.

  Invatati sa traiti cu asta si reformati-va.Nu aveti alternativa.
  • -3 (13 voturi)    
   mai bine asa (Sâmbătă, 28 martie 2015, 15:39)

   doru001 [utilizator] i-a raspuns lui Булга́ков

   stimate ambasador, chiar daca ai dreptate tot poti reactiona atit de prost incit sa nu ai dreptate si sa pierzi si ce ti-a mai ramas.

   *invective, nu inventive
 • +17 (21 voturi)    
  Hahhhaahaha!!!! (Sâmbătă, 28 martie 2015, 14:31)

  dvribe [anonim]

  De rationalitate sunt sigur,de moralitate ,ce sa zic,e interpretabila din punctul fiecaruia de vedere!Atata zic amu:faceti dizertatie despre ,,semantica,,la voi acasa!Si sper ca aveti traducatori in limba romana la ambasada voastra ca sa pricepeti tate astea!!!!!!!!!
 • +25 (31 voturi)    
  Oleg Malginov ameninta cu un nou Charlie Hebdo (Sâmbătă, 28 martie 2015, 14:32)

  neagoe [utilizator]

  Oleg Malginov avertizeaza ca atingerea cu penita a "profetului" Putin este o profanare si este doar la un pas sa spuna ca Redactia Romania Libera risca sa se transforme intr-ul nou Charlie Hebdo, cu teroristi fascisti rusi.
 • +24 (32 voturi)    
  Maica rusie sa ramana in Asia (Sâmbătă, 28 martie 2015, 14:33)

  takada [utilizator]

  Tovarasii rusnaci nu se dezmint. Ei incearca sa puna presiune pe oricine si orice (vezi cazul Danemarcei).

  Astia,rusnacii, uita ca mf rusia este in stepa si este cam saraca,dar ei (cica de frica fascistilor din vest,tipic mujic: le e frica si de umbra lor cand sunt beti) sarantocii prostesc poporul rus cu frica bolsevicilor de vestul dezvoltat si se inarmeaza din greu pentru "a face fata" pericolului din vest.

  Ei uita,saracii, ca pe cei din vest nu-i intereseaza saracia si pustietatea teritoriului lor. (doar China are cel mai mare interes in Estul lor,dar fraierii de rusnaci nu-si dau seama).

  Deci estul si nu vestul ii pot ameninta pe rusnacii desculti si infometati dar insetati de votca.

  Asa ca tovu ambasador confunda Romania cu Georgia,Armenia,poate Moldova.
  Stim ca ei (diplomatii si agentii lor) au misiunea sa puna presiune pe orice tara din fostul lagar socialist pentru a gasi ceva gauri in aparare sau tradatori de tara.
  Dar se pot muta mai la est de noi,aici in UE si NATO va spunem Niet bolsevicilor,mars in Siberia si pupa-ti-va in bot cu ursii!
  • -14 (22 voturi)    
   sincer (Sâmbătă, 28 martie 2015, 15:41)

   doru001 [utilizator] i-a raspuns lui takada

   nu stiu care din voi e mai timpit, dar cred ca veniti de la aceeasi scoala.
  • +1 (7 voturi)    
   Pai China (Sâmbătă, 28 martie 2015, 20:48)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui takada

   ii lasa pe rusi sa faca gazoductul si apoi il iau cu Siberia cu tot.
 • +25 (31 voturi)    
  Mii de multumiri ambasadorului (Sâmbătă, 28 martie 2015, 14:35)

  Picsius [utilizator]

  Ratam articolul daca nu se exprima..
 • +25 (37 voturi)    
  mda (Sâmbătă, 28 martie 2015, 14:37)

  Adrian [anonim]

  o mica convocare a ambasadorului a ministerul de externe n-ar strica.
  • -12 (24 voturi)    
   ca sa ce? (Sâmbătă, 28 martie 2015, 15:59)

   Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui Adrian

   O fi Tismăneanu vreo mare scula care vorbește in numele statului roman?
   • +2 (2 voturi)    
    atat ai inteles Tu ? (Duminică, 29 martie 2015, 10:34)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

    scrie cineva inseamna ca vorbeste in numele cuiva ? in solda cuiva ? TU tastezi in numele lui Phutin ? cam asta ai vrut sa spui
  • +10 (18 voturi)    
   Cine? Aurescu? (Sâmbătă, 28 martie 2015, 16:01)

   Mita Beciuklista [utilizator] i-a raspuns lui Adrian

   Sa fim seriosi, e omul dus la Ministerul de Externe de Nastase N0049.

   Tovarasul ambasador, komisar sovietic, tot mai crede ca Putler e stapin pe Europa estica si ne pedepseste in stilul kaghebist specific stapinului sau.

   Chiar n-o fi citit si articolul de aici, care povesteste ca Putler tot de-a Uniunea Sovietica se joaca si ce socat a fost cind Gorbaciov n-a permis scoaterea tancurilor pe strazile fostului Berlin de est? Ca a ramas, asa, sisi, chiar de atunci?

   Tismaneanu si Stan scriu doar adevarul.

   Traim vremuri in care komisarii sovietici se pot manifesta la ei acasa, in baie, cind se joaca cu ratustele de plastic in cada si inghit a sasea sticla de vodka necontrafacuta.

   Adoratori ai Rusiei Today, traduceti-i reprezentantului lui Putler stramosescul "hai, siktir" in limba pe care o vorbeste.
   • -3 (7 voturi)    
    Nu stiu daca vor putea sa traduca in ruseste (Sâmbătă, 28 martie 2015, 21:14)

    GRadu007 [utilizator] i-a raspuns lui Mita Beciuklista

    Hai sa traducem "hai, siktir" in engleza, ca e o limba mai accesibila tuturor. Cred ca o traducere potrivita ar putea fi:
    "Fuck the E.U.!"
  • +5 (9 voturi)    
   Exclus (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:32)

   derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Adrian

   Cata vreme ministrul nostru de externe si Alexandr Dughin frecventeaza aceleasi cercuri as fi tare surprins.

   Dughin cu Nastase la Fundatia Titulescu:

   http://www.titulescu.eu/2013/09/fondatorul-miscarii-eurasia-la-fundatia-europeana-titulescu/

   Aurescu cu Nastase la Fundatia Titulescu:

   http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18670989-ministrul-externe-bogdan-aurescu-lansat-volum-prezenta-lui-adrian-nastase-eliberat-conditionat-din-puscarie.htm
  • 0 (4 voturi)    
   Ca sa-i dea o brosura... (Sâmbătă, 28 martie 2015, 21:16)

   GRadu007 [utilizator] i-a raspuns lui Adrian

   ... frumos colorata si cu harti distractive pe coperte. :-)
 • -20 (34 voturi)    
  RL - ”mia culpa”? (Sâmbătă, 28 martie 2015, 15:08)

  zizin [utilizator]

  N-am gasit materialul semnat de Vladimir Timaneanu pe site-ul Romania Libera.

  Probabil ca ziarul a realizat gafa de proportii comisa prin publicarea acelui text instigator, mustind a frustrari kominternist-bolsevice ereditare ale autorului si l-a sters imediat dupa reactia absolut pertinenta a Ambasadorului Federatiei Ruse.
  • +7 (13 voturi)    
   Mai uita-te (Sâmbătă, 28 martie 2015, 16:11)

   MPopa [utilizator] i-a raspuns lui zizin

   http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/ambasadorul-rus-la-bucuresti--atac-la-autorii-vladimir-tismaneanu-si-marius-stan-372876
   Dupa ce citesti nu uita sa treci pe la ambasada sa-ti iei banii pe luna asta.
 • -15 (29 voturi)    
  Felicitari (Sâmbătă, 28 martie 2015, 15:33)

  Alor [utilizator]

  tuturor acelor care au criticat interventia ambasadorului rus si au scris sustinand libertatea de opinie. Totusi am o intrebare: Daca ambasadorul rus ar fi criticat Antena 3 ati mai fi fost la fel de sustinatori ai libertatii de exprimare ?
  • 0 (10 voturi)    
   depinde (Sâmbătă, 28 martie 2015, 16:03)

   doru001 [utilizator] i-a raspuns lui Alor

   Libertatea de exprimare se bazeaza pe anumite reguli inerente, nu este absoluta.
  • +16 (22 voturi)    
   Antena 3 vs Tismaneanu (Sâmbătă, 28 martie 2015, 16:06)

   MPopa [utilizator] i-a raspuns lui Alor

   De ce incercati sa deturnati discutia? Antena 3 e o maciuca electorala si totusi exista de ani de zile si va mai exista. Nu s-a pus niciodata problema sa fie inchisa.
   Aici e vorba de faptul ca un intelectual respectat este acuzat de badaranie doar pentru ca si-a exprimat o parere (de altfel foarte argumentata) ce nu este pe placul puterii de la Kremlin. In plus (si asta este cel mai grav) domnul ambasador al Federatiei Ruse sugereaza faptul ca domnului Tismaneanu ar trebui sa nu i se mai publice articolele de catre redactiile romanesti.
   • -11 (15 voturi)    
    libertate v. raspundere (Sâmbătă, 28 martie 2015, 18:14)

    doru001 [utilizator] i-a raspuns lui MPopa

    Libertatea vine la pachet cu raspunderea. De exemplu, libertatea de exprimare este folosita de majoritatea comentatorilor de aici pentru amenintari si invective, fara nici un argument logic sau farima de bun simt. Asa ca o vor pierde.

    Fiind iresponsabili, comentatorii nu vad diferenta dintre Antena 3 si Tismaneanu. Iar eu nu vad diferenta dintre ei si Putin.
 • +19 (25 voturi)    
  ... (Sâmbătă, 28 martie 2015, 15:33)

  rerenenegate [utilizator]

  Ambasadorul rus nu stie inca, ca ambasada rusiei e doar tolerata in Romania. Chiar nu avem ce face cu ea, business nu, gaze nu, cultura ioc, etc.
 • +27 (37 voturi)    
  Poftim? (Sâmbătă, 28 martie 2015, 15:35)

  MPopa [utilizator]

  Pe Vladimir Tismaneanu il critica un ambasador al Federatiei Ruse? Si pentru ce, pentru "limbaj inadecvat"? Nu mai aveti nici o rusine! Ati ocupat Crimeea intr-un dispret total fata de dreptul international, ati provocat nenumarate conflicte in fostele republici sovietice, aruncati amenintati in directia tarilor baltice si a oricarui guvern ce indrazneste sa vorbeasca deschis despre atitudinea voastra agresiva. Acum ati vrea sa puneti pumnul in gura si celor ce nu scriu pe gustul vostru. Mai bine ati sta acasa si v-ati felicita unul pe altul pentru superioritatea sufletului rusesc, lasati-ne pe noi in pace ca ne-a ajuns cat v-am cunoscut.
 • +12 (18 voturi)    
  Rușii își permit prea multe. (Sâmbătă, 28 martie 2015, 15:55)

  vali47 [utilizator]

  Când Dimitri Rogozin a folosit cuvinte amenințătoare la adresa României,d-l ambasador Oleg Malginov nu a venit cu o scuză.În România este libertate de expresie și Rusia nu are voie să dicteze ce să se publice.Suntem deschiși schimbului de opinii și ambasadorul poate publica un drept la replică care nu înseamnă amenințări.La amenințări vom răspunde cu insulte.
 • -14 (28 voturi)    
  Cine înjură pe altul să nu se mire dacă e înjurat (Sâmbătă, 28 martie 2015, 16:07)

  Nyk1 [utilizator]

  Cine înjură pe altul să nu se mire dacă e înjurat înapoi.

  Puteți să-l criticați toată ziua pe Putin ca fascist, că tot se prinde lumea că și tabăra voastră (America + birocrația UE, NATO, ONU + marile corporații și trusturi de presă) este cel puțin la fel de fascistă. Dacă în USA nu se disputau mereu alegeri între aceleași două partide fasciste răsuflate (ba mai grav, între adevărate dinastii politice precum Bush sau Clinton), poate erați mai credibili în criticile voastre asupra dictaturii putiniste.

  Provocarea mea către domnii Tismăneanu și Stan: un articol prin care să cereți abandonarea sistemului bipartit anacronic din SUA și trecerea lui la multipartidism și democrație directă pe model elvețian.
  • +8 (18 voturi)    
   Ce-ar fi ca mai intai, (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:49)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Rusia sa treaca la democratie?

   Dupa ce Rusia trece la democratie, OK, putem discuta, dar pana atunci traiesti in kleptocratie sustinuta de amenintari si propaganda.

   Suna-ma dupa ce pica dictatorul.
  • +1 (13 voturi)    
   ai lacune serioase (Sâmbătă, 28 martie 2015, 18:32)

   Nicolae Kidman [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Tu asa stii, ca-n SUA e un sistem bipartit? :))))

   http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_political_parties_in_the_United_States
   • -4 (12 voturi)    
    Teoria și practica sunt 2 lucruri total diferite (Sâmbătă, 28 martie 2015, 18:58)

    Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui Nicolae Kidman

    Numește-mi te rog un președinte american din ultimii 100 de ani care să nu fie nici democrat, nici republican.
   • -2 (12 voturi)    
    Nici macar bipartit nu e (Sâmbătă, 28 martie 2015, 21:04)

    GRadu007 [utilizator] i-a raspuns lui Nicolae Kidman

    Cind si democratii si republicanii sint finantati de exact aceiasi miliardari, nu mai are importanta pe cine votezi.

    p.s.
    O sa te miri, dar tot pe wiki (Politics of North Korea) poti sa afli ca in Coreea de Nord exista... 3 (trei) partide. :-)
 • +11 (21 voturi)    
  mesaj pentru bolsevici (Sâmbătă, 28 martie 2015, 16:56)

  dadan [utilizator]

  Evoluati sau dispareti... traiti pe undeva prin evul mediu si aveti aroganta sa va bagati coada prin toate treburile lumii...aveti o tara asa mare de nu puteti sa v-o guvernati dar voi tot la muriti de grija vecinilor... hai carati-va acasa... poate ministrul de externe ar fi cazul sa aiba oo reactie la mojiciile astuia...
  • +1 (9 voturi)    
   Bolsevicii nu mai sint in Rusia (Sâmbătă, 28 martie 2015, 20:55)

   GRadu007 [utilizator] i-a raspuns lui dadan

   Au emigrat in Vest. Cei mai buni sintre ei sint in USA si se numesc, mai nou, neoconi.
 • +14 (20 voturi)    
  Are dreptate dl ambasador (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:01)

  Ancutz [utilizator]

  Pai are dreptate domnul ambasador, chiar nu este deloc necesar ca pe paginile publicatiilor centrale sa se dea cuvantul la orice badaran.....de exemplu eu NU inteleg de ce a trebuie Hotnews sa dea cuvantul dl-ului ambasador
 • +1 (9 voturi)    
  Dialog pentru Romania (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:17)

  vertical1 [utilizator]

  Nu cred ca e cazul sa se toarne gaz pe foc .Mai mult decat s-a facut.Rusia trebuie sa stie despre Romania ca e o tara care nu cauta conflicte , dar este oricand pregatita sa se apere.Si cred ca dialogul ar trebui cel care ar trebui sa prevaleze in orice situatie.
  Romania este o tara Europeana , membra NATO , dar asta nu ne impiedica la un dialog cu nici o tara din vecinatate si nu numai , in conditiile in care respecta valorile democratiei si a statului de drept.
  Trebuie incurajata orice schimbare pozitiva in a aborda lucrurile la nivelul conducerii Rusiei si a factorilor ei de decizie si invers descurajat tot ce se abate de la aceste valori.
  Rusia a ajunns intr-o situatie in care s-a pus ea singura.Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ramana aici.
 • -10 (24 voturi)    
  Limbaj oribil (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:19)

  p.a.u.l [utilizator]

  Pot fi in asentiment cu ideile exprimate in acel articol, dar limbajul este oribil:

  "Sunt prezenți reprezentanții unor formațiuni extremiste, neo-naziste, [...] și maniacii suprematismului alb, antisemiți de toate culorile, xenofobi isterici și alte creaturi pe care, în chip normal, le numim crackpots."

  Ok, ai zis ca sunt reprezentanti ai unor formatiuni extremiste. Era de ajuns. Really.

  Merita un astfel de text sa apara intr-un ziar?
  • -3 (15 voturi)    
   Exact așa, scrîșnit, se scria și prin anii '50 (Sâmbătă, 28 martie 2015, 20:52)

   GRadu007 [utilizator] i-a raspuns lui p.a.u.l

   Cu ura, cu invective, cu insulte, cu etichetari si clasificari. Asa "polemizeaza" comunistii.

   Cu genul asta de literatura a crescut Tismaneanu. Asta a invatat in familie, asta stie.
 • +9 (23 voturi)    
  Rusia - great shit (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:29)

  crisab [utilizator]

  Rusii aceeasi nemernici, poate va veni timpul sa plateasca pt. faradelegile istorice facute in ultimele secole!
 • +1 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:38)

  [anonim]

 • -3 (7 voturi)    
  complicat (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:41)

  doru001 [utilizator]

  dar daca nu intelegeti ca va aparati drepturile voastre cind le aparati si pe ale altora, veti pierde.
 • +8 (16 voturi)    
  AM MAI SPUS-O SI MA REPET ... (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:43)

  arheopterix [utilizator]

  Am sa incesc sa fiu cit mai succint , pentru ca subiectul necesita cel putin o carte . ..Elita (in masura in care o fi asa ceva la Moscova ) pluteste intr-o paralogie post traumatica pricinuita de implozia URSS. Pina la un punct este de inteles ,nu sunt primii au mai patit-o si altii . Exista doua variante- Din cioburi prin cenusa Imperiului, un LIDER analizeaza situatia si incearca o reconstructie . E cazul lui Ataturk , care a salvat tara de la disparitie , iar Turcia incepe azi sa -si revina .Adoua varianta , cea paguboasa ,este sa nu sccepti realitatea , sa te dai mare , sa incerci sa ascunzi problemele sub pres ,si cel mai rau sa fii agresiv cu state mici ca sa pari mare . Cind ai probleme grave demografice (natalitate prabusita , 15%musulmani si in crestere exploziva )cind structura economiei e de tip African (exporta materii prime ,cind ai o granita de 10000 km cu colosul chinez etc ,etc, trebuie ca esti dus cu pluta sa te stropsesti la Romania .Prostilor noi am putea sa va ajutam daca ati fi normali (de exemplu...papica) Papica
  • 0 (0 voturi)    
   elita (Joi, 2 aprilie 2015, 16:35)

   doru001 [utilizator] i-a raspuns lui arheopterix

   rusa (politica, fireste, nu intelectuala, care sigur exista mai mult decit in Romania) are de ascuns sub pres asemenea crime, ca nu se poate compara cu imperiul turc, cu tot genocidul impotriva armenilor, si asta cred ca explica diferenta.
 • -13 (29 voturi)    
  La subiect (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:52)

  roveli [utilizator]

  Problema este ca prea multor idioti li se permite sa publice aberatii si idiotenii pentru a demonstra ce persoane sunt ei bagand Romania in situatii sensibile. Tismaneanu si Stan sunt niste rebuturi din presa romaneasca care in ignoranta lor idioata nu realizeaza ca in momentul de fata tensiunile trebuiesc trebuiesc tratate cu tact deoarece Romania este aici vecina cu Rusia si nu cu America. La astia doi idioti trebuie sa li se dea cu flit si trimisi dracului in gunoaiele lor. Se dau interesanti dar o fac pe pielea unei tari care nu are nevoie sa fie atrasa in cine stie ce conflicte.Rusia este cea mai puernica tara din lume iar daca au chef sa dea o lectie Romaniei o pot face oricand si nimeni nu va face nimic. Chestia asta cu nato e un fum care nu ne va ajuta niciodata, Trebuie sa lasam marile puteri sa-si rezolve problemele si sa nu permitem ca niste idioti sa vorbeasca in numele romanilor .Sper ca atitudinea asta sa determine sefii de ziar si chiar autoritatile sa nu le mai permita sa -si imprastie gunoaiele, sa si le inghita ei.
  • -5 (19 voturi)    
   Tismaneanu nu e roman (Sâmbătă, 28 martie 2015, 20:46)

   GRadu007 [utilizator] i-a raspuns lui roveli

   Si nici nu traieste in Romania.
   El traieste in USA si, ca trompeta a neoconilor, incearca sa-si aduca, si el, contributia la izbucnirea unui razboi intre Rusia si Europa.
 • +11 (17 voturi)    
  Preocuparea Rusiei (Sâmbătă, 28 martie 2015, 18:02)

  Kentt [utilizator]

  Interesant: Ambasadele Vestului veghează la statul de drept, Ambasada Rusiei ne critică câinele de pază a democrației și libertatea de exprimare.
 • +9 (15 voturi)    
  Magiunul asta... (Sâmbătă, 28 martie 2015, 18:29)

  urbaniesiconstructie [utilizator]

  ...extraordinar si plenitotentiar ne dovedeste, cu mare limpezime, care e situatia PRESEI din marea Rusie (azi-maine din nou) vecina si (tot asa ca pe vremuri de) prietena. Sunt curios daca a facut-o ca sarcina de serviciu, sau...asa i-a venit lui, sa incerce sa puna presa NOASTRA cu botul pe labe... Adica asa cum e la ei, unde, cel care critica Puterea - are parte intai de urecheli tovarasesti, apoi de glont daca nu se potoleste. Sau de mercur. Sau de Siberia... Unul ca Basescu l-ar trimite acasa, da ?...
 • -13 (27 voturi)    
  tismaneanu a 'cantat' in tinerete 'comunismul' (Sâmbătă, 28 martie 2015, 18:44)

  __alex__ [utilizator]

  iar la batranete, 'democratia'. E oportunistul ideologic fara rusine. De unde atata sustinere din partea publicului? Lasati-l sa si-o ia de la cei pe care i-a slavit in tinerete, si el si batranul Leonte Tismăneanu.

  Datorita criminalilor rusi a copilarit in Primaverii.
  • -12 (20 voturi)    
   Corectă observația (Sâmbătă, 28 martie 2015, 19:01)

   Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui __alex__

   Tismăneanu este un Sadoveanu contemporan.
  • +8 (14 voturi)    
   Si ce daca? (Sâmbătă, 28 martie 2015, 19:58)

   Skeptical [utilizator] i-a raspuns lui __alex__

   Daca si-a dat seama de timpeniile comunismului, s-a cait si astazi (de decenii incoace) vorbeste adevarul, de ce vii tu cu judecata asta tipic ruso-ortodoxa, ca adica aia de au avut legaturi cu comunismul nu au voie sa se trezeasca, razgindeasca?

   Parca esti unul din islamicii care vor sa te execute daca "renunti la credinta".
   • -6 (12 voturi)    
    s-a cait atat de tare, ca la revenirea (Sâmbătă, 28 martie 2015, 21:46)

    __alex__ [utilizator] i-a raspuns lui Skeptical

    in tara l-a 'periat' pe iliescu, tatucul mineriadelor, 'despotul intelept'.

    Si dupa ce ii aduce omagii unuia care este raspunzator de dezastrul de astazi a Romaniei, se trezeste sa faca 'procesul comunismului'.

    Cercetati omul, nu sariti ca s-a luat de el unul de-al lui.
 • +14 (20 voturi)    
  Moscova nu crede-n lacrimi! (Sâmbătă, 28 martie 2015, 19:16)

  obvious [utilizator]

  Toti BADARANII numiti de guvernul rus pe post de ambasadori au impresia ca pot sa ne dea noua lectii civilizatie. Rusia aluneca in izolare oricat ar incerca sa faca alianta "asiatica", chineza, turceasca etc.
  Popoarele nu mai sunt atat de vulnerabile la propaganda comunista. Istoria ofera tuturor lectii valoroase.
 • -5 (23 voturi)    
  Stiti ce este ... (Sâmbătă, 28 martie 2015, 19:27)

  vitan.sandu [utilizator]

  ... comic, de rasu-plansu? Ca se cearta postacii de hotnews pentru dl Tismaneanu! Fara sa se intrebe sau sa incerce sa inteleaga care a fost rolul lui Tismaneanu-senior in "infaptuirea" socialismului (de sorginte ruseasca-sovietica) in Romania! Si care au fost inceputurile lui Volodea insusi! Si tare ma imi vine sa banui ca in "atacul" ambasadorului rus nu este decat un alt mod de "acoperire" a unor oarece interese ascunse.
  Iar daca ii luam pe unii postaci: da Romania nu este protectorat rusesc. A fost in trecutul nu prea indepartat. Acum este colonie occidentala.
  • +7 (15 voturi)    
   si? (Sâmbătă, 28 martie 2015, 20:28)

   Orizont [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

   vrei sa il tragi la raspundere pentru faptele tatalui sau? Ce legatura are?
  • 0 (10 voturi)    
   Tismaneanu -senior ? (Sâmbătă, 28 martie 2015, 21:06)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

   Puţin ! Noi ne-am intrebat care a fost rolul strabunicului si al bunicului lui Vladimir Tismaneanu. Am gasit raspunsul si ne-am linistit. Subiect inchis !
 • +8 (14 voturi)    
  AR (Sâmbătă, 28 martie 2015, 20:03)

  kronk [utilizator]

  Cui foloseste ambasada rusiei la Bucuresti ?.O gasca de spioni betivi inconjurati de un gard electric.E ca si cum ai sta cu un furuncul pe nas.Sau e ultimul refugiu al lui ilici iliescu?
 • +9 (17 voturi)    
  Bah da ce se burica sovietii (Sâmbătă, 28 martie 2015, 20:15)

  Parzivall [utilizator]

  Mujicia care nu vrea sa se civilizeze nici acum in ultimul ceas, Mujicia care 300 de ani doar A LUAT de la romani...e vezi doamne etalon de "civilizatie" pe lumea asta.
  Mujicia sa dea inapoi Basarabia, Bucovina si tezaurul in primul rand.
 • +12 (22 voturi)    
  mica lectie de fascism pentru tov. ambasador (Sâmbătă, 28 martie 2015, 20:30)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Ce inseamna fascism?
  1. sa dispretuiesti liberatatea
  2. sa dispretuiesti democratia
  3. sa dispretuiesti alti oameni/tari care nu gandesc ca tine si sa ii ucizi ( Numele Boris Nemtov va spune ceva? Dar Ucraina?)
  4. sa folosesti forta si logica celui mai puternic
  5. sa fii agresiv sa cucersti popoare mici ,sa le strivesti
  6. Pe scurt, agresiviate, ingustime de minte , somnul ratiunii.

  Nu cumva am descris ce se intmapla acum in Rusia?
  Nu e nevoie de studii savante pe Contributors ca sa recunosti Rusia in toate punctele de la 1-6.
  • -2 (12 voturi)    
   mică lecție pentru ”mike_the_hunter” (Sâmbătă, 28 martie 2015, 22:10)

   zizin [utilizator] i-a raspuns lui mike_the_hunter

   Q: (mike_the_hunter): ”Ce inseamna fascism? [...] Nu cumva am descris ce se intmapla acum in Rusia?”

   A:
   Nu. Ai descris ce se întâmplă de 70 de ani încoace pe această planetă odată cu instaurarea Imperiului American. Detalii mai jos:

   Țările în care de SUA a instrumentat/organizat/executat lovitura de stat sau a încercat să răstoarne un guvern dintr-o țară străină, după al doilea război mondial. (* indică înlăturarea cu succes a unui guvern)

   China 1949 la începutul anilor 1960
   Albania 1949-1953
   Germania de Est 1950
   Iran 1953 *
   Guatemala 1954 *
   Costa Rica mijlocul anilor 1950
   Siria 1956-7
   Egipt 1957
   Indonezia 1957-8
   British Guyana 1953-1964 *
   Irak 1963 *
   Vietnamul de Nord 1945-1973
   Cambodgia 1955-1970 *
   Laos 1958 * 1959 * 1960 *
   Ecuador 1960-1963 *
   Congo 1960 *
   Franța 1965
   Brazilia 1962-1964 *
   Republica Dominicană 1963 *
   Cuba 1959-până în prezent
   Bolivia 1964 *
   Indonezia 1965 *
   Ghana 1966 *
   Chile 1964-1973 *
   Grecia 1967 *
   Costa Rica 1970-1971
   Bolivia 1971 *
   Australia 1973-1975 *
   Angola 1975, 1980
   Zair 1975
   Portugalia 1974-1976 *
   Jamaica 1976-1980 *
   Seychelles 1979-1981
   Ciad 1981-1982 *
   Grenada 1983 *
   Yemenul de Sud 1982-1984
   Surinam 1982-1984
   Fiji 1987 *
   1980 Libia
   Nicaragua 1981-1990 *
   Panama 1989 *
   Bulgaria 1990 *
   Albania 1991 *
   Irak 1991
   Afganistan anii 1980 *
   Somalia 1993
   Iugoslavia 1999-2000 *
   Ecuador 2000 *
   Afganistan 2001 *
   Venezuela 2002 *
   Irak 2003 *
   Haiti 2004 *
   Somalia 2007-până în prezent
   Libia 2011 *
   Siria 2012
   Ucraina 2014 *

   Quod Erat Demonstrandum
   • +4 (8 voturi)    
    KGB (Duminică, 29 martie 2015, 12:19)

    mike_the_hunter [utilizator] i-a raspuns lui zizin

    E un raspuns dat de KGB.

    Tov. colonel,

    Ati uitat un singur lucru. Ca daca nu va ajutau amercanii si englezii, pe scurt capitalistii rai, azi vorbeati gemana.
   • +2 (4 voturi)    
    Mai zizine (Duminică, 29 martie 2015, 14:18)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui zizin

    mare burta mai ai! Ai scos din ea o groza de tari !
    Q.E.D. !
   • 0 (0 voturi)    
    si? (Joi, 2 aprilie 2015, 16:45)

    doru001 [utilizator] i-a raspuns lui zizin

    Evident ca exista tentatia folosirii fortei si in Vest, si uneori a fost folosita, si chiar cu "succes" (intotdeauna se plateste).

    1. N-ai cum sa renunti complet la forta cind cealalta parte o foloseste din plin;
    2. Sint oameni si ei, nu exista perfectiune.

    In Ucraina, guvernul a fost inlaturat de cetateni. Mai bine scoti steluta.

    Acuma, ce crezi ca ai demonstrat, ca totul e relativ, ca Washington si Hitler sint tot aia, ca poti face ce vrei? Nimic mai fals!
  • 0 (0 voturi)    
   fascism (Joi, 2 aprilie 2015, 16:40)

   doru001 [utilizator] i-a raspuns lui mike_the_hunter

   inseamna folosire fortei in locul legimitatii, scrie si in dex.
 • -16 (34 voturi)    
  Amărîtă țară. (Sâmbătă, 28 martie 2015, 20:39)

  GRadu007 [utilizator]

  De cind cu lovitura de stat de la Kiev, finantata si organizata de C.I.A., o multime de site-uri romanesti au intrat in mod "propaganda de razboi anti-ruseasca". Pe fata, fara rusine, ca poporul e prost si nu pricepe. Valuri cacanii de propaganda mincinoasa se revarsa zilnic peste internetul romanesc in epoca... internetului! Exista ceva mai stupid?

  Printre cei mai galagiosi propagandisti sint, fara nici o surpriza, progeniturile fostilor aristocrati marxisti de pe vremea lui Gigi Dej si a tovarasei Ana veniti pe tancuri din URSS, lucratori cu gura si ei ca si parintii lor. Dupa ce au plecat unul cite unul in Vest (nemultumiti ca Ceausescu i-a scos din joc si ajunsesera sa circule cu tramvaiul) si dupa ce gradinaritul altadata manos pe tarlaua C.I.A. (Voice of America, Europa Libera, BBC etc.) nu le mai aducea decit mere padurete din cauza de pace in exces, de vreo 10-15 ani freaca menta toata ziua buna ziua publicind "articole" si "analize" pe site-uri romanesti, ca te si miri din ce naiba traiesc. Dar se pare ca iar a aparut soarele razboiului pe ulitele lor de un an incoace (slava neoconilor!) si C.I.A., N.E.D., etc. au inceput iarasi sa miste vesele din urechi.

  Asa ca, bineinteles, ce victorie mai mare decit sa fie facuti badarani de ambasadorul Rusiei?! Isi freaca miinile Volodya.

  Iar de-o fi razboi, cu atit mai bine, ca doar n-o sa se duca el pe front. O sa se duca postacii din Romania, astia de 30 de bani postarea, zilnic la datorie. Pe hotnews, de exemplu, pur si simplu nu merita sa citesti comentariile care sint pe plus. Aceleasi nick-uri repeta, ca niste discuri vechi, zgiriate, aceleasi lozinci, insulte, cuvinte si expresii stereotipe zilnic, de luni de zile.

  Fără speranță, nația asta.
  • +3 (5 voturi)    
   /// (Duminică, 29 martie 2015, 4:39)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui GRadu007

   Pentru ca si eu observ cum a sarit mustarul din conserva cand cetatenii (liberi sau postaci) isi exprima sentimentele fata de politica si conducatorii rusi. In ce ma priveste daca ar corespunde cu opiniile mele nu m-ar deranja sa ma plateasca cineva numai ca sunt sigura ca daca e vre-o forta politica care o face aceea e numai cea de la guvernare .Daca nu ai alta explicatie (decat ca-i plateste CIA, Manitu etc) pentru puternicul resentiment manifestat -pe internet-al romanilor pentru rusi nu-l ai in ADN ca mine, nu ai avut bunici, strabunici si chiar parinti nu te doare istoria, nu (re)simti ce suferim si azi datorita lor !
   • 0 (0 voturi)    
    nu asta a spus (Joi, 2 aprilie 2015, 16:53)

    doru001 [utilizator] i-a raspuns lui deval

    Citeste mai atent.

    Nu spune nicaieri ca n-ar trebui sa ne aparam de rusi, din contra. Spune ca nu ne aparam de rusi, pt. ca sint activi doar trei actori colectivi:

    1. "neocon"-ii americani
    2. urmasii bolsevicilor in Romania
    3. citiva romani postaci fara creier, care doar ameninta si injura

    Asadar, nu exista o structura sociala care sa pregateasca Romania sa se apere de atacul iminent. "Fara speranta, natia asta."

    * "vreo" fara liniuta!
 • -1 (13 voturi)    
  Lenin said: (Duminică, 29 martie 2015, 0:01)

  GRadu007 [utilizator]

  “We can and must write in the language which sows among the masses hate, revulsion, scorn and the like, toward those who disagree with us.”

  "Noi putem si trebuie sa scriem in limbajul care sadeste in mase ura, repulsia, dispretul si altele asemenea impotriva celor care nu sint de acord cu noi."

  Se pare, dupa reactiile publicului spectator, ca Tismaneanu si-a insusit cu brio invataturile lui Lenin.
 • -2 (10 voturi)    
  Bucovina ne-a luat-o NATO (Duminică, 29 martie 2015, 1:31)

  D-or [utilizator]

  NATO si UE au impus semnarea tratatului de pace cu Ucraina. Si bravul Constantinescu s-a executat cu zimbetul pe buze. Comunistii au refuzat sa-l semneze cu rusii peste noi. Ceausescu a denuntat tratatul RIB-Molotov, cerind Basarabia la ultimul congres.

  Deci, care sunt tradatorii? Deocamdata, NATO nu numai ca nu ne-a protejat, dar a tinut cu rusofonii pentru ca ne-a facut sa renuntam la teritoriile romanesti si sa mai si platim pentru aderare.
  Ei?
  • 0 (0 voturi)    
   ciudat (Joi, 2 aprilie 2015, 16:54)

   doru001 [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   Daca nu era NATO, pina acum ne recuceream Bucovina de Nord? Eu cred ca aratam exact ca Republica Moldova.
 • +4 (8 voturi)    
  Subscriu :) (Duminică, 29 martie 2015, 5:21)

  Werwolf1 [utilizator]

  Pt astia care simpatizati cu maicuta Rusie : De ce nu ne scrieti voi din Irkutsk sau Murmansk? Duceti-va tata acolo si bucurati-va de libertate de opinie cat vreti voi . Daca as sti ca scrieti din Irkutsk de exemplu ,chiar as simpatiza si eu la cauza voastra .
  • +4 (6 voturi)    
   nu au net acolo (Duminică, 29 martie 2015, 11:54)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Werwolf1

   acolo au doar counicarea prin viu grai si telegraf..e ceea ce pot mujicii
 • +6 (8 voturi)    
  Rusii (Duminică, 29 martie 2015, 10:48)

  Viorica Alexandru [utilizator]

  cand te gandesti ca acesti rusi sunt doar reprezentati ai Rusiei intr-o alta tara, nu-ti vine sa crezi ca nu au respect pentru cara gazda.

  Oare de ce isi permit?
  • +5 (5 voturi)    
   Pt ca-s niste jigodii puturoase (Duminică, 29 martie 2015, 17:46)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Viorica Alexandru

   Semidocti care habar nu au ce e munca. Ei spera ca daca vine Phutin peste Romania sa prinda in viitor o functie de partid, gardian de puscarie etc.
 • +1 (1 vot)    
  Badaranul lor impotriva badaranilor nostri . (Duminică, 29 martie 2015, 19:15)

  dezamagitul [utilizator]

  Daca cei care au scris adevarul sant badarani , atunci putin ce este de pune in pericol pacea intregii lumii prin dorinta de a cotropi totul din jur.
 • 0 (0 voturi)    
  neconcordanta (Marţi, 31 martie 2015, 18:39)

  doru001 [utilizator]

  Mi-e putin neclar de ce majoritatea comentatorilor au sustinut ca n-ar trebui sa publicam caricaturi ale lui Mahomed dar nici un comentator n-a sustinut ca n-ar trebui sa-l criticam pe Putin.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by