In jur de 300-400 de persoane au protestat vineri seara in Piata Universitatii, in piateta de deasupra parcarii subterane, fata de folosirea imunitatii parlamentare "ca paravan pentru infractori". Protestul a fost unul pasnic, manifestantii tinand in maini steaguri si baloane. Acestia au scandat "Sova, nu uita, vine DNA".

Protest fata de imunitatea parlamentara ca paravan pentru infractori/ miercuriFoto: Hotnews

Manifestantii au mai scandat "Rusine, rusine, rusine sa va fie!", "Iesiti din casa, daca va pasa", "PSD, ciuma rosie", "Ponta, nu uita, va veni si ziua ta" sau "DNA sa vina sa va ia!".

Peste 500 de clujeni u protestat pe strazile orasului "Generatiei Sova", scandand "Parlament penal, mars la tribunal!", potrivit Citynews.ro.

In Timisoara, cateva zeci de oameni s-au adunat vineri seara in Piata Victoriei pentru a protesta, sub genericul 'Apel la decenta', impotriva parlamentarilor care au probleme cu justitia, dar si a celor care isi apara colegii penali.

Cei prezenti au scandat lozinci prin care si-au manifestat dezacordul cu acest comportament al alesilor din forul legislativ al tarii. S-au auzit frecvent scandarile 'Jos penalii!', 'Mars la tribunal parlamentar penal!', 'Cine nu sare, ori e cu Sova, ori e prost de moare' sau 'Nu mai suportam, noi va judecam!'

"Dan Sova a ramas cu imunitate! Parlamentarii continua sa isi bata joc de popor si de justitie, ignorand mesajul transmis in noiembrie de strada. E timpul sa le reamintim de ce am iesit in noiembrie" este mesajul care a anuntat mitingul din Bucuresti.

"Militam pentru mentinerea imunitatii doar pentru declaratii politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! Ne vedem vineri la ora 18 in Piata Universitatii din Bucuresti! Precum si Duminica", este mesajul postat pe pagina de Facebook "Vineri - Bucuresti - impotriva IMUNITATII parlamentare - actiune de protest".

Organizatorii au anuntat ca Dan Sova a ramas cu imunitate si ca "parlamentarii continua sa isi bata joc de popor si de justitie, ignorand mesajul transmis in noiembrie de strada. E timpul sa le reamintim de ce am iesit in noiembrie!". De asemenea, acestia precizeaza ca "daca vor fi prezenti anumiti oameni politici sau lideri de opinie, ii rugam sa precizeze faptul ca sunt acolo doar ca simpli participanti, la fel ca toata lumea".

Amintim ca blocarea de catre Senat a cererii procurorilor DNA de avizare a retinerii si arestarii lui Dan Sova a generat miercuri, 25 martie 2015, un val de proteste in mediul online, iar aproximativ 150 de persoane s-au strans miercuri seara in Piata Universitatii din Bucuresti si au scandat "Nu se mai poate, vrem anticipate" sau "Dan S-o va lua".

Presedintele Klaus Iohannis a reactionat printr-un mesaj postat pe Facebook in care a spus ca "Parlamentul a blocat din nou o cerere a justitiei". Reactia presedintelui a fost sub asteptarile protestatarilor, iar scrisoarea adresata lui Iohannis de catre un roman din Italia a atras rapid aprecierea online, scrie Adevarul.