Consiliul Superior al Magistraturii isi exprima ingrijorarea fata de recentele situatii aparute in Parlamentul Romaniei prin care a fost blocat sau ingreunat actul de justitie, a declarat, joi, vicepresedintele CSM, Bogdan Gabor.

El a precizat ca aceasta este pozitia oficiala a CSM adoptata, joi, in plen.

"Consiliul subliniaza ca toti cetatenii, indiferent de functia ocupata, sunt egali in fata legii si sustine ca principiul separatiei puterilor in stat trebuie respectat, in primul rand, de reprezentantii celor trei puteri: legislativa, executiva si judecatoreasca", a spus Bogdan Gabor, citat de Agerpres.

El a adaugat ca imunitatea parlamentarilor si a membrilor sau a fostilor membri ai Guvernului nu trebuie sa conduca la imposibilitatea desfasurarii procedurilor judiciare si a infaptuirii actului de justitie, acestea fiind exclusiv de competenta organelor judiciare.

"CSM reaminteste opinia exprimata de Comisia de la Venetia conform careia respectarea independentei autoritatilor judiciare este o conditie indispensabila pentru o democratie stabila bazata pe suprematia legii", a afirmat vicepresedintele CSM.