Fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov a mers miercuri dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Acesta iesit dupa circa o ora si a declarat ca a fost la DNA "pentru unele proceduri" si a anuntat ca se va intoarce la DNA dupa-amiaza.

DNA a cerut marti un nou aviz pentru arestarea lui Darius Valcov, suspectat ca a folosit informatii obtinute cand a fost primar, senator si ministru, pentru a sprijini firme pe care le administreaza prin interpusi, procurorii precizand ca el ar fi obtinut astfel trei lingouri de aur, bani si tablouri.

Potrivit anchetatorilor, incepand din 2011 si pana in prezent, Valcov a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru. El s-ar fi folosit de informatiile obtinute in virtutea functiilor publice, pentru a sprijini o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura. Procurorii sustin ca aceste firme erau detinute de fostul ministru al Economiei, dar erau administrate prin interpusi.

Darius Valcov a obtinut, astfel, arata procurorii anticoruptie, mai multe bunuri materiale, intre care sumele de 90.000 de dolari si 1.323.850 de lei, trei lingouri de aur, care cantaresc in total trei kilograme, un tablou cu rama aurie, inscriptionat Renoir, un tablou inscriptionat Jean Cocteau si o pictura pe lemn, inscriptionata Aurel Acasandrei.

Anchetatorii sustin ca acestea au fost depozitate intr-un seif, care era lasat spre pastrare unei persoane apropiate fostului ministru.

Senatorii decid miercuri daca aproba cererea de arestare a lui Valcov

Plenul Senatului voteaza miercuri daca aproba cererea procurorilor de retinere si arestare a senatorului PSD in dosarul pentru trafic de influenta pe cand era primar la Slatina. Darius Valcov se va prezenta in fata senatorilor pentru a-si sustine punctul de vedere in ziua in care implineste 38 de ani.

Directia Nationala Anticoruptie a solicitat, in 19 martie, aviz de la Senat pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Darius Valcov, pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la suta din sumele incasate.

Darius Valcov a spus ca isi va sustine nevinovatia in plen.