Luni, vremea se va raci fata de ziua anterioara indeosebi in regiunile din jumatatea estica, unde va deveni mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data, in timp ce in restul teritoriului valorile termice se vor mentine apropiate de cele normale pentru ultima decada a lunii martie, informeaza Mediafax. Astfel, se vor inregistra maxime de la 4...5 grade in Delta Dunarii si in nordul Moldovei, pana la 14...15 grade, izolat, in vest si centru.

Cerul va fi variabil, cu unele innorari in prima parte a zilei in zona montana, unde izolat va fulgui, iar noaptea in sud-vestul extrem, unde vor fi conditii de ploaie slaba. Vantul va prezenta unele intensificari in regiunile sudice si pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre -7 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 5 grade in vest. Dimineata si noaptea, local se va forma bruma si vor fi conditii de ceata.

La Bucuresti, vremea se va raci. Cerul va fi variabil, cu unele innorari la inceputul intervalului, cand si vantul va mai avea unele intensificari. Temperatura maxima va fi de 9...10 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 0 grade.

Marti, valorile termice, in crestere fata de intervalul anterior in toate zonele tarii, se vor situa in jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Temperaturile maxime vor avea valori de la 7...8 grade pe litoral, pana la 17...18 grade in regiunile vestice si centrale, iar cele minime se vor situa intre -5 grade in estul Transilvaniei si 9 grade in sudul Banatului.

Cerul va fi variabil spre senin, dar cu innorari in sud-vestul extrem, iar noaptea si in vest, unde izolat va ploua slab. Vantul va avea intensificari, indeosebi ziua, mai ales pe crestele montane, in Campia de Vest si pe litoral. In regiunile extracarpatice, spre sfarsitul intervalului, se va semnala ceata.