Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca sustine reintroducerea declaratiei anuale de venituri pentru fiecare cetatean, care a fost desfiintata in 2005.

"Sustin din toata inima ca in Romania sa revenim la practica tarilor occidentale si a Statelor Unite, anume ca fiecare cetatean sa aiba o declaratie de venituri. In acest moment, noi nu stim un cetatean ce venituri a avut, din diverse surse - salarii, pensii, chirii, nu avem o asemenea declaratie", a spus Ponta, la plecarea de la Consiliul National al PSD.

El a amintit ca declaratia anuala de venituri a fost desfiintata in 2005 si ca "este bine" reintroducerea acesteia, "pentru ca in felul acesta putem sa avem mai multa responsabilitate cetateneasca, putem sa stim cine isi plateste taxele si cine nu si asa putem sa aflam cum e cu imbogatirile".

"Ideea europeana si americana, ca fiecare cetatean sa-si declare o data pe an toate veniturile nu este in contradictie cu faptul ca platesti 16%, e un lucru bun, e un lucru de transparenta fiscala", a mai spus premierul.