Sambata, vremea va fi predominant frumoasa si se va incalzi in special in regiunile extracarpatice unde valorile termice diurne vor fi mai ridicate decat mediile climatologice specifice acestei perioade, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, potrivit Mediafax.

Cerul va fi variabil la senin, cu innorari in prima parte a zilei in Dobrogea, unde cu totul izolat va ploua slab, iar spre sfarsitul intervalului in regiunile vestice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in estul Dobrogei si pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra intre 6 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 15 grade in Oltenia si Muntenia, iar cele minime intre -5 si 5 grade, usor mai ridicate in Dealurile de Vest, dar si mai coborate in depresiuni. Dimineata si noaptea izolat va fi ceata si se va forma bruma.

La Bucuresti, vremea va fi frumoasa, sambata, si va deveni usor mai calda decat in mod normal la aceasta data. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 14 grade, iar cea minima va fi de 0...2 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca.

La munte, vremea va deveni in general frumoasa si se va incalzi. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Pe vai si in depresiuni, izolat vor fi conditii de ceata.

Duminica, vremea va continua sa se incalzeasca in cea mai mare parte a tarii si va deveni mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, indeosebi in regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 9 si 17 grade, iar cele minime se vor situa intre -5 si 5 grade, izolat mai ridicate in sud-est.

Cerul va fi temporar noros si mai ales seara si noaptea vor cadea precipitatii in nordul, in nord-estul tarii, pe arii restranse in centru si izolat in celelalte regiuni. Acestea vor fi sub forma de ploaie, dar in partea a doua a intervalului in Moldova si in estul Transilvaniei vor aparea si lapovite si ninsori. La munte, in special in Carpatii Orientali, treptat, vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari incepand din orele serii in Moldova, apoi si in Dobrogea si Muntenia. Izolat, in zonele joase, va fi ceata.

La munte, nebulozitatea va cuprinde treptat, duminica, toate masivele incepand cu cele nordice si mai ales dupa-amiaza si noaptea, se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare, in Carpatii Orientali, unde se va depune strat nou de zapada si pe arii restranse, mixte in rest. Vantul va prezenta unele intensificari pe creste. Sub aspect termic, ziua va fi usor mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, mai ales in masivele din jumatatea sudica a tarii, insa noaptea vremea va intra intr-un proces de racire.