Victor Ponta a refuzat sa dea amanunte despre cine va prelua portofoliul Finantelor, premierul repetand de mai multe ori in fata jurnalistilor ca intai va discuta cu presedintele pe aceasta tema.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Administratia Prezidentiala anunta ca presedintele Iohannis il va primi la Palatul Cotroceni pe Victor Ponta dupa intoarcerea sa de la Consiliul European de la Bruxelles.

"Asta spun Constitutia si legile, ca orice numire si revocare trebuie semnata de presedinte la propunerea primului ministru", a spus Ponta inainte de Consiliul National al PSD.

Ponta a subliniat ca va discuta cu Iohannis dupa ce acesta se va intoarce de la Bruxelles. "Pentru ca avem o relatie institutionala foarte normala, dupa ce voi vorbi cu presedintele va voi anunta. Voi da de 100 de ori acelasi raspuns", a declarat premierul la insistentele jurnalistilor.

In privinta Codului Fiscal, Ponta a spus ca luni la ora 13.00 Guvernul va avea o sedinta informala pe aceasta tema.

"O sa verificam daca sunt toate avizele. Daca ne-a scapat ceva, daca mai apare vreo problema pe parcurs, se pot depune amendamente de catre guvern sau de catre parlamentari, sunt trei luni in care se poate indrepta in Parlament daca e ceva de indreptat". a spus primul ministru.

Sunt sase luni pentru ca sa se obisnuiasca si contribuabilii cu Codul Fiscal, nimeni nu va fi luat prin surprindere, a mai spus Ponta.