Episcopia Slatinei si Romanatilor recomanda bisericilor din judetul Olt sa sprijine posturile de televiziune si radio Trinitas cu suma de 0,07 lei pe luna de fiecare familie din parohie, dar preotii nu trebuie sa mearga pe la casele credinciosilor pentru a colecta acesti bani, potrivit Patrarhiei, citeaza Mediafax.

"Hotararea Sfantului Sinod privind sustinerea financiara a eparhiilor Bisericii Ortodoxe Romane pentru posturile de radio si televiziune Trinitas ale Patriarhiei Romane, dateaza inca din anul 2007", arata Patrarhia intr-un comunicat, in contextul prezentarii in presa a unor informatii privind o colecta pentru cele doua posturi.

BOR neaga ca ar dori sa impuna romanilor o taxa sau cotizatie pentru sustinerea posturilor de radio si televiziune Trinitas.

"De altfel, adresa trimisa de Episcopiei Slatinei si Romanatilor catre unitatile bisericesti din judetul Olt in care se face recomandarea sprijinirii financiare a posturilor de televiziune si radio Trinitas cu suma de 0,07 lei pe luna de fiecare familie din parohie nu mentioneaza nicidecum ca preotii trebuie sa mearga pe la casele credinciosilor pentru a colecta acesti bani. Aceasta suma modica este asigurata din veniturile proprii ale unitatilor bisericesti", se precieaza in comunicatul citat.

Patrarhia mai precizeaza ca Radio Trinitas si Trinitas TV nu au fost infiintate cu scop comercial si, ca atare, nu se sustin financiar din publicitate ca televiziunile particulare si, implicit, nu au ca scop obtinerea de profit.

Din 2007, cele doua posturi de radio si televiziune ale Bisericii Ortodoxe Romane sunt sustinute financiar din bugetele unitatilor bisericesti (eparhii, protopopiate, parohii, manastiri), deoarece "sunt institutii media misionare, care ajuta mult clerul ortodox roman in activitatea pastorala, social-filantropica, educationala si culturala, precum si viata spirituala a credinciosilor mireni, care sunt si beneficiarii programelor desfasurate de aceste institutii media ale Bisericii", se mai spune in comunicat.