Proiectul Codului Fiscal va fi finalizat la sfarsitul acestei saptamani si rediscutat in Guvern luni, urmand sa fie aprobat miercuri, impreuna cu cel al Codului de Procedura Fiscala, si transmis Parlamentului, saptamana viitoare, spre dezbatere, a anuntat premierul Victor Ponta in deschiderea sedintei de Guvern de joi.

"Astazi sunt ultimele amendamente la Codul Fiscal. Luni, la ora 13.00, ne reintalnim cu cei care inca nu au avizat pana luni. Cei care au avizat pot sa isi vada de treaba si sa fie doar un secretar de stat, in asa fel incat miercuri am garantia 100% ca cele doua proiecte sunt avizate si le adoptam in sedinta de guvern", a spus Ponta ministrilor, potrivit Mediafax.

El a precizat ca pentru Codul de Procedura Fiscala exista toate aprobarile, mai fiind nevoie doar de avizul Ministerului Justitiei.

Guvernul s-a reunit din nou in sedinta, joi dimineata, pentru a discuta noul proiect de Cod Fiscal si pe cel al Codului de Procedura Fiscala, Executivul anuntand in comunicatul de presa ca este o sedinta "pentru aprobarea" celor doua documente.

Premierul Ponta anuntase anterior ca cele doua proiecte vor fi aprobate si transmise Parlamentului pe 25 martie, cu solicitarea catre Senat pentru dezbatere in regim de urgenta imediat dupa Paste, astfel incat documentele sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor pana la finele lunii aprilie.