Gest radical al autoritatilor moldovene, care l-au declarat indezirabil pe teritoriul tarii pe Dmitri Kiselev, directorul trustului guvernamental de presa Rusia Astazi si unul dintre cei mai importanti propagandisti ai puterii de la Kremlin. Ministerul de Interne de la Chisinau l-a declarat indezirabil pe Kiselev, care urma sa vina in Republica Moldova pentru prezentarea unui documentar de propaganda despre anexarea Crimeei de catre Rusia.

Dmitri KiselevFoto: youtube.com

Alaturi de Dmitri Kiselev a mai fost declarat indezirabil si regizorul fimului "Crimeea. Drumul spre Patrie", Andrei Kondasov, relateaza Unimedia.

Cei doi aveau programata o vizita la sediul agentiei de stiri newsmoldova.ru, acolo unde urma sa aiba loc proiectia filmului care justifica anexarea Crimeei.

Filmul "Crimeea. Drumul spre Patrie" a fost prezentat in premiera de postul rus de televiziune Rossia 1.

Dmitri Kiselev, numit de Vladimir Putin in fruntea viitoarei institutii de presa "Rossia Segodnia" (Rusia Astazi), este un controversat prezentator de televiziune.

Kiselev s-a remarcat printr-o emisiune de analiza la postul public Rossia, unde difuzeaza reportaje critice impotriva opozitiei, homosexualilor sau americanilor.

Dmitri Kiselev a comentat intr-o dezbatere televizata, in aprilie 2012, o lege controversata care interzice propaganda homosexuala in randul minorilor. "Intericerea propagandei homosexuale in randul copiilor nu este suficienta. Eu cred ca ar trebui interzise si donarea de sange sau sperma, iar daca homosexualii mor in accidente de masina, inimile nu trebuie donate, ci arse si ingropate", a declarat Kiselev. Dupa ce opeste 3.500 de persoane au semnat o petitie prin care i-au cerut demisia, Dimitri Kiselev a refuzat sa-si retraga declaratia, anuntand ca nu este homofob si chiar are o multime de prieteni gay.

Kiselev a primit chiar luni "Oscarul" pentru minciuna in timp ce transmitea in direct, pentru Rossia 24, de la protestele din Kiev, potrivit Digi 24. In timp ce jurnalistul rus transmitea, un protestatar a intrat in cadru si i-a inmanat o statueta asemanatoare cu Oscarul, relateaza Unimedia.

"Transmiteti-i lui Dmitri Kiselev acest 'Oscar' si postului de televiziune Rossia-24 pentru minciuna si prostiile pe care acestea le indruga" despre proteste, a spus barbatul.

Jurnalistul rus a reusit pana la urma sa-l impinga pe protestatar din cadru. Totusi, a luat statueta, a spus "Multumesc" si a continuat sa vorbeasca.

Dmitri Kiselev este cunoscut prin scenariile 'apocaliptice' promise tarilor care aleg calea integrarii europene. Intr-un reportaj, jurnalistul rus a comparat integrarea europeana a Ucrainei cu eutanasierea. Ulterior, Kiselev a descris un scenariu "apocaliptic" si pentru R. Moldova, declarand ca promisiunile unui regim fara vize pentru Republica Moldova cu UE sunt un bluf, iar in cazul semnarii Acordului de asociere circa 700.000 de moldoveni nu vor mai munci in Rusia.