Joi, in extremitatea de vest a tarii, dar si in partea de sud-est cerul va fi partial noros si pe spatii restranse va ploua slab, informeaza Mediafax. In schimb, in celelalte zone innorarile vor persista peste zi si vor fi precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare in Moldova, Transilvania si Oltenia si mai ales ploi in Muntenia. In zona montana va continua sa ninga. In cursul noptii precipitatiile se vor restrange catre nord-est si vor fi predominant sub forma de ninsoare.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte. Regimul termic va fi caracterizat de valori in jurul mediilor climatologice specifice datei doar in regiunile vestice, in timp ce in restul tarii va fi o vreme mai rece decat in mod obisnuit in a doua decada a lunii martie. Temperaturile maxime se vor incadra intre 2 si 11 grade, iar cele minime intre -8 si 1 grad.

La Bucuresti, cerul va fi mai mult noros, iar valorile de temperatura se vor situa sub cele normale ale perioadei. Temporar va ploua in cursul zilei, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 6...7 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 0 grade.

Vineri, in jumatatea de est a tarii vremea va fi in general inchisa si se va mentine rece pentru data din calendar. Vor fi precipitatii sub forma de ploaie si lapovita in Moldova, Dobrogea si estul Munteniei, iar in zona Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile.

In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normal. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane si temporar in sud-est. Temperaturile maxime se vor incadra intre 2 si 12 grade, iar cele minime intre -6 si 3 grade.