In urma perchezitiilor efectuate, marti, de Politia Romana la persoane banuite de evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul prestarii de servicii de tip ,"video chat", a fost instituit sechestru asigurator asupra a peste 16.000.000 de dolari americani si au fost ridicati 200.000 de euro, precum si 120 de unitati de calcul si 131 de carduri bancare, informeaza un comunicat al IGPR.

Marti, Politia Romana a efectuat 93 de perchezitii, in Bucuresti si in judetele Buzau, Bacau, Sibiu, Timis si Ilfov, pentru destructurarea a patru grupari infractionale specializate in evaziune fiscala si spalare de bani, in legatura cu activitati de tip "video chat".

Actiunea a fost coordonata de Directia de Investigare a Criminalitatii Economice si Directia de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub conducerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In urma perchezitiilor, politistii au ridicat bani, lei si valuta, echivalentul a aproximativ 200.000 de euro, 120 de unitati de calcul, 32 de medii de stocare si 131 de carduri bancare.

De asemenea, a fost instituit sechestru asigurator pe banii aflati in conturile bancare ale persoanelor banuite, in valoare de peste 16.000.000 de dolari americani, precum si asupra a 5 locuinte si 6 autoturisme.

Noua persoane au fost conduse la audieri, fiind cercetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.

Din cercetari a reiesit ca, prin conturile deschise la 2 societati bancare, persoanele banuite ar fi efectuat operatiuni financiare de peste 300.000.000 de dolari americani.

In continuare, sunt efectuate cercetari in legatura cu o firma "off shore", care ar fi intermediat plati externe si care ar fi ajutat membrii gruparilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obtinute pe teritoriul Romaniei, mai informeaza sursa citata.