Ungaria a actionat intotdeauna in conformitate cu pozitia comuna europeana referitor la sanctiunile impotriva Rusiei, a indicat marti Ministerul de Externe ungar, ca reactie la recentele comentarii ale premierului roman Victor Ponta, informeaza agentia MTI, potrivit Agerpres.

Ministerul de Externe de la Budapesta a afirmat ca Ungaria a actionat intotdeauna in conformitate cu pozitia europeana, in pofida efectelor negative semnificative asupra economiei ungare, noteaza MTI.

Citand date ale Eurostat, Ministerul de Externe ungar a mai precizat ca, in pofida sanctiunilor si a embargoului, Romania a putut sa-si sporeasca exporturile catre Rusia cu 5%.

Precizarile vin dupa ce premierul roman a declarat pentru Reuters ca pozitia Ungariei fata de Rusia reprezinta un motiv de ingrijorare si ar trebui discutata la nivel european.

"Nu vreau sa discut despre un vecin dar cred ca pozitia Ungariei fata de Rusia nu este doar un motiv de ingrijorare pentru Romania, ci ar trebui sa fie o chestiune discutata la nivel european", a spus acesta.