Traian Basescu a lansat marti un nou atac la adresa procurorului general al Romaniei, Tiberiu Nitu, dupa ce in urma cu o zi afirmase ca acesta este "suspectat" ca a impuscat oameni la Revolutie.

Traian BasescuFoto: HotNews / DP

"La numirea in functia de Procuror General stiam ca domnul Nitu are certificat de revolutionar si ca a primit 8.000 mp de pamint drept recompensa. Si acesta a fost un motiv pentru care am fost increzator ca va finaliza dosarul revolutiei. Mi-l imaginam sub gloantele armatei.

In ultimele saptamini de mandat am aflat ca militar in termen fiind (nu-i fac o vina din asta), a tras de la cladirea televiziunii pe care o apara in directia blocurilor din Dorobanti. Nu stiu daca a impuscat pe cineva. Nici el nu stie probabil. Dar abia atunci am inteles ca moral, domnul Nitu nu poate finaliza dosarul revolutiei.

Oare de ce nu mi-a spus de la numire ca a fost printre cei care trageau catre populatia razvratita ?", a scris fostul sef de stat, pe contul sau de Facebook.

De notat ca, daca la numirea sa in functia de procuror sef Basescu afirma, in 2013, ca acesta "poate face fata functiei si ca justitia nu se va prabusi si nici nu va fi pusa sub control politic", parerea lui s-a schimbat dupa cinci luni, in urma revocarii din functie a procurorului Lucian Papici. "Independenta justitiei s-a prabusit, cu binecuvintarea domnului Ponta", declara atunci Traian Basescu.