Peste 500 de mineri de la exploatarea lignitului din localitatea valceana Alunu protesteaza marti, solicitand ca drepturile prevazute in contractul colectiv de munca, semnat cu Complexul Energetic Oltenia (CEO), sa fie respectate si dupa preluarea acestor cariere de catre CET Govora, potrivit Agerpres.

'Oamenii au fost pasnici, intelegatori si au o doleanta simpla, sa le fie mentinute aceleasi drepturi banesti si dupa preluarea de catre CET. N-as spune ca neaparat a fost un protest, ci mai mult o forma de a-si spune punctul de vedere', a declarat primarul localitatii Alunu, Vasile Boiangiu.

Carierele de la Alunu si Berbesti, situate pe teritoriul judetului Valcea, au fost subiectul externalizarii de la CEO, in cursul lunii martie, acestea urmand sa fie fie preluate de catre CET Govora.

Discutiile privind preluarea acestor cariere miniere dureaza de aproximativ doi ani si se doreste pe viitor crearea unui nou complex - Complexul Energetic Valcea, care sa includa minele Berbesti - Alunu si CET Govora, subordonat Consiliului Judetean Valcea.