Ministrul de Externe Bogdan Aurescu participa luni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe desfasurata la Bruxelles, informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE) intr-un comunicat de presa.

Pe agenda de discutii se inscriu urmatoarele subiecte: Africa - dezbatere strategica, evolutiile recente din Libia, migratia - pe fondul deteriorarii situatiei de securitate, in special in zona mediteraneana, precum si pregatirea Summit-ului Parteneriatului Estic (PaE) de la Riga (21-22 mai 2015).

In marja Consiliului Afaceri Externe va avea loc reuniunea Grupului pentru Actiunea Europeana a Republicii Moldova (GAERM), organizata de Romania si Franta.

Potrivit NAE, GAERM reprezinta un mecanism ministerial cu caracter informal, lansat in ianuarie 2010 la initiativa Romaniei, menit sa asigure o platforma politica pentru promovarea parcursului european al Chisinaului.

Cea de-a zecea reuniune a Grupului are loc la mai putin de o luna de la formarea noului Guvern de la Chisinau, intr-un context marcat de interesul sporit al partenerilor europeni fata de prioritatile de actiune ale Republicii Moldova in ce priveste agenda europeana si procesul de reforme, subliniaza MAE.