Doi pescari au fost salvati de politistii de frontiera, in cursul diminetii de sambata, dupa ce s-au ratacit, din cauza cetii, pe Marea Neagra, anunta Agerpres. "Politistii de frontiera din cadrul Grupului de Nave Sulina - Garda de Coasta au intervenit pe Marea Neagra, la aproximativ doua mile travers de localitatea Sfantu Gheorghe, pentru salvarea a doi pescari care se aflau in imposibilitatea de a ajunge in siguranta la mal din cauza conditiilor meteo nefavorabile (ceata densa)."

"Sambata, in jurul orei 4,00, politistii (...) au fost sesizati telefonic de un reprezentant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Tulcea pentru a interveni pe Marea Neagra, in vederea recuperarii a doua persoane aflate intr-o barca pescareasca, care solicitasera ajutor prin numarul unic de urgenta 112", arata un comunicat al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Tulcea.

Potrivit sursei citate, "in cel mai scurt timp", o ambarcatiune rapida, model Shaldag, din cadrul Grupului de Nave Sulina a pornit in misiunea de salvare, reusind sa identifice ambarcatiunea pescareasca la aproximativ 2 mile travers de Canalul Sfantu Gheorghe.

Astfel, politistii de frontiera i-au preluat pe cei doi barbati aflati in barca, domiciliati pe raza judetului Tulcea, cu varste de 46 de ani, respectiv 50 de ani, si i-au transport in siguranta la mal in Portul Sulina.

"Cele doua persoane, care nu au avut nevoie de ingrijiri medicale, au declarat ca nu se mai puteau orienta pe mare din cauza cetii dense, motiv pentru care s-au ratacit si au solicitat ajutor la 112", mai precizeaza comunicatul mentionat.

Actiunea de salvare si cautare pe mare a fost coordonata de politisti de frontiera din cadrul SCOMAR.