Ambasada Olandei a precizat, la solicitarea Mediafax, referitor la decizia Camerei Deputatilor de a nu-i ridica imunitatea lui Laszlo Borbely, ca urmareste "cu ingrijorare" evolutiile, exprimandu-si, totodata, increderea ca Romania ia in considerare recomandarile din rapoartele MCV.

"Ambasada Olandei urmareste evolutiile cu ingrijorare. Credem ca toti oamenii sunt egali in fata legii", se arata in raspunsul remis Mediafax de catre misiunea diplomatica.

Ambasada isi exprima increderea ca "Romania ia in considerare recomandarile din rapoartele MCV, inclusiv chestiunea ridicarii imunitatii in cazul procedurilor penale".

Dupa ce Camera Deputatilor a respins, miercuri, cererea de incuviintare a urmaririi penale in cazul fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely, prima reactie a venit din partea Comisiei Europene.

Un oficial al Comisiei Europene a precizat miercuri seara pentru Mediafax, referindu-se la decizia Camerei Deputatilor, ca Executivul de la Bruxelles va monitoriza indeaproape evolutiile.

"Politica noastra este de a nu comenta cazuri individuale, dar, desigur, vom monitoriza indeaproape evolutiile", a declarat oficialul CE.

Joi dimineata a reactionat si Ambasada SUA care a precizat, la solicitarea Mediafax, ca unul dintre principiile de baza ale democratiei este ca toti oamenii sunt egali in fata legii.

"Unul dintre principiile de baza ale democratiei este ca toti oamenii sunt egali in fata legii", a precizat Ambasada SUA, reamintind ca nu comenteaza cazuri individuale.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, nu a dorit sa comenteze votul deputatilor de respingere a cererii procurorului general pentru urmarirea penala a lui Borbely, spunand ca in acea zi a fost la Brasov si adaugand ca presa il poate intreba ce vrea, dar el raspunde la ce crede ca este important.

Intrebat de jurnalisti cum au votat deputatii PSD, miercuri, in cazul cererii transmise de Procurorul general pentru urmarirea penala a lui Laszlo Borbely, Ponta a raspuns ca el a fost, in acea zi, la Brasov, pentru un proiect sportiv care va antrena inclusiv investitii in infrastructura, adaugand: "Sunt convins ca v-ati dat seama ca dumneavoastra ma intrebati ce vreti si eu va raspund ce cred ca este important pentru tara".

Ponta a participat, miercuri, impreuna cu Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului, la Brasov, la o videconferinta privind cadidatura Romaniei la Jocurile Olimpice de Tineret 2020.

Camera Deputatilor a respins, miercuri, cererea de incuviintare a urmaririi penale in cazul lui Laszlo Borbely, dupa ce Comisia juridica a avizat favorabil, acum doua saptamani, cererea Procurorului general de incuviintare a inceperii urmaririi penale in cazul lui Borbely.